Preţul de închiriere a unei garsoniere semimobilate variază între 80 şi 100 de euro. În timp ce vânzările de locuinţe sunt la pământ, închirierea imobilelelor mai puţin utilate, dar şi mai ieftine, ajută agenţiile să se menţină pe linia de plutire.

sursa:adevarul.roVrâncenii care nu-şi permit luxul de a închiria un imobil în zone ultracentrale au ca alternativă locuinţele semimobilate de la periferia oraşului. În Sud sau în Bahne, chiria pentru o garsonieră modestă ajunge la maxim 100 de euro, în timp ce un apartament cu două camere poate fi închiriat şi cu 120 de euro.

Chiar zilele trecute am închiriat o garsonieră într-un bloc din Bahne la preţul de 250 de lei. Însă, nu era legată la reţeaua de gaz a oraşului şi avea doar 22 de metri pătraţi. Cele care au toate utilităţile, dar sunt semimobilate sunt închiriate cu aproximativ 400 de lei ", spune Ramona Tătulescu, consilier imobiliar la agenţia First Home.

Apartamentele cu două camere sunt cele mai solicitate de către cei care trec pragul agenţiilor imobiliare. „Aşteptăm să găsim chiriaşi pentru un apartament din Sud, care costă doar 150 de euro. În general, acest tip de imobile, foarte ieftine se închiriază în timp record", adaugă Ramona.

Trei camere la 150 de euro

Dacă în anii trecuţi un apartament cu trei camere nu putea fi închiriat fără minim 250 de euro, acum pe Strada Republicii chiriile costă doar 150 de euro. Chiar şi pe Bulevardul Unirii, preţul unui apartament în care se poate locui decent, cu dotări minime, nu depăşeşte suma de 250 de euro. Numai că astfel de oferte sunt foarte rare.




Sursa

3 March 2010