Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cele mai profitabile domenii în imobiliare: agricultura şi retailul

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2688

Domeniul imobiliar este unul vast, iar anumite segmente ale lui au fost lovite de criza economică mai mult decât altele. Partea de construcţii, de exemplu, a avut cel mai mult de suferit şi, prin urmare, şi zona rezidenţelor noi a fost zdruncinată destul de tare. La cealaltă extremă, România, cumpărată de străini? Terenurile agricole, afacerea anului 2014 Agricultura este un domeniu extrem de profitabil, însă necesită timp şi răbdare. Străinii ştiu această lecţie şi abia aşteaptă să o aplice la ... cei care au investit în terenuri agricole au avut parte de creşteri permanente şi promisiuni de profit mult peste media altor businessuri, din mai mutle domenii. Pentru 2014, se anunţă că vor continua problemele din segmentul construcţiilor, dar nu la nivelul de până acum, iar agricultura îşi va continua progresul, în beneficiul celor care investesc.

Cele mai profitabile domenii în imobiliare: agricultura şi retailulNivelul angajărilor este un bun barometru pentru a demonstra evoluţia unui domeniu, iar în construcţii, angajările continuă să fie negative. La companiile care activează în industria prelucrătoare, pentru anul în curs, previziunea netă de angajare este de -115, potrivit unui studiu realizat de Manpower.

„Domeniul construcţiilor este unul unde managerii au anunţat că nu vor recruta forţă de muncă, cel puţin nu în prima parte a anului. Dar intenţia de angajare a scăzut la nivelul întregii ţări. Domeniile care fac excepţie sunt, printre altele, agricultura şi industriile prelucrătoare, precum şi vănătoarea, silvicultura şi pescuitul”, se arată în studiul menţionat.

Apetitul de consum al românilor stimulează domeniul de retail

Un alt segment imobiliar cu o evoluţie pozitivă este cel al retailului. Numărul centrelor comerciale este în creştere, fiind Dezvoltatorii, atenţi la profit sau la dorinţele clienţilor? Anii grei de criză au reuşit să cureţe piaţa, au rămas doar cei mai buni, cei dedicaţi şi interesaţi să-şi îmbunătăţească serviciile. ... unul dintre polii de interes pentru marii investitori, în ţara noastră. Acest lucru este o veste bună pentru economie, dat fiind faptul că sectorul de retail constribuie cu 10% din PIB. Mai mult de atât aduce sectorul industrial, care poate contribui la PIB cu până la 30%. În acest context, România pare să se recupereze treptat după criza economică.

„Recuperarea României după scăderile abrupte din perioada crizei economice se face anevoios, procesul fiind mai dificil decât în restul Europei Centrale şi de Est, la nivelul populaţiei. La nivelul regiunii Europei Centrale şi de Est, încă din anul 2012 s-a simţit o creştere a activelor financiare nete ale gospodăriilor chiar peste vârful înregistrat în 2007, înainte crizei”, arată raportul Global Wealth Report.

Dumbrăviţa, Corbeanca şi Voluntari sunt localităţile cu cel mai bun nivel de trai din România

Totuşi, România a reuşit să devanseze state precum Rusia, Turcia sau Ucraina, în topul menţionat. Cel mai bun nivel de trai din România, potrivit unei analize a Consiliului Consultativ pentru Regionalizare, se simte în comuna Dumbrăviţa din Timiş, urmată de Voluntari şi Corbeanca din Ilfov, apoi de Predeal. Pentru a ajunge la acest top, studiul a luat în calcul indicatori precum educaţia, vârsta, speranţa de viaţă, numărul de autoturisme la mia de oameni, suprafaţa medie a caselor şi veniturile care intră în gospodărie.

CITEȘTE ȘI: Investiţiile în agricultură: profit şi stabilitate, în timp record În căutare de profit şi stabilitate în vremuri economice dificile, românii cu bugete mici şi mijlocii au ales să îşi plaseze ... Investiţiile în agricultură: profit şi stabilitate, în timp record

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video