În Ajunul Crăciunului, celebrul Champs Élysées de la Paris îşi schimbă complet înfăţişarea. Special pentru Crăciun, bulevardul se umple, peste noapte, de mii de beculeţe colorate. În acest fel, se dă startul pentru sezonul sărbătorilor de iarnă. Ghirlandele luminate stau aprinse mai bine de o lună, spre încântarea francezilor, dar mai ales a turiştilor străini.

15013-paris.jpgÎn toate marile oraşe europene se organizează în această perioadă Târgul de Crăciun, iar Parisul nu face excepţie. Brazi mari şi mici împodobiţi şi iluminaţi, căsuţe din poveşti, turtă dulce, vin fiert, podoabe multicolore, ghirlande, dulciuri, jucării, totul devine un vis pentru vizitatori. Târgul se desfăşoară pe o suprafaţă de aproape 10 000m², iar expozanţii au spre vânzare o largă paletă de produse de artizanat din toate regiunile.

Cele mai mari pieţe de Crăciun

Place Saint Sulpice (29 noiembrie - 24 decembrie)
„Una dintre cele mai aglomerate pieţe din Paris cuprinde trei târguri, unul, dintre acestea,"Satul de Crăciun" este deschis timp de o lună. Aici, 60 artişti se adună pentru a-şi afişa lucrările şi pentru a le vinde. Tot aici în fiecare an, se sărbătoresc anii de la înfiinţarea Quebec-ului. Trebuie neapărat să încercaţi acadelele cu sirop de arţar, alături de evenimente culturale cum ar fi lecturi, muzică şi dansuri" spune Marius Berca, director de marketing Christian Tour.

Montparnasse (1-31 decembrie)
Aceasta este piaţa produselor alimentare pe alese. Pregătiţi-vă simţurile pentru a simţi magia de Crăciun şi pentru a gusta deliciile gastronomice specifice cinei de Crăciun: brânzeturi, prăjituri care îţi lasă apă în gură şi vinuri delicioase.

La Maison du Limousin (27 noiembrie - 24 decembrie)
15014-minnie-mouse.jpgPiaţa de Crăciun Limousin este un paradis pentru cei care vor să dăruiască cadouri mai altfel: miere regională, ciocolată, gemuri, bomboane, lichioruri şi alte produse locale cum ar fi din porţelan Limoges.

Les Feeries d'auteuil (1-24 decembrie)
Un paradis perfect pentru mămicile care vor să achiziţioneze în timp util cadourile şi produsele pentru Crăciun. Unele tarabe vând ficat de gâscă, şampanie şi bomboane de ciocolată alături de decoraţiuni de lux pentru pomul de Crăciun, bijuterii şi alte cadouri.

„Piaţa de Crăciun Disney Village pune la dispoziţia vizitatorilor cel mai frumos Crăciun din poveşti, şi aduce laolaltă personaje tradiţionale de sezon, precum reni, elfi, îngeraşi, oameni de zăpadă şi bineînţeles, Moş Crăciun. Disney Village se află în Marne la Vallee, în Disneylandul francez" explică Marius Berca, director de marketing Christian Tour.

Tradiţii de Crăciun în Paris

15015-notre-dame-christmas.jpg„Francezii celebrează Crăciunul încă din Ajun cu o masă pe cinste. În Paris, stridiile proaspete şi crema de ficat de gâscă sunt pe meniul festiv, alături de somonul afumat, chapon-ul consistent (pui la rotisor) şi friptura de curcan. Lasă loc şi pentru ciocolata Buche de Noël (Yule log) care merge de minune cu şampanie! Poţi face o mulţime de lucruri în Paris, de Crăciun. Copiii sunt fascinaţi de plimbarea pe caii din lemn, în faţa Hotelului de Ville sau în Place Saint-Sulpice. De asemenea, toată familia poate merge la slujba "de la miezul nopţii" care începe la catedrala Notre-Dame de Paris la ora 18.00, iar la Montmartre Sacré-Coeur la ora 19.00. O altă atracţie este pătuţul de Crăciun de la cea mai veche biserică din Paris, biserica St-Germain-des-Pres care datează din secolul VI" a declarat pentru Imopedia.ro Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.


Piaţa de Crăciun Paris
Hotel Adagio City Aparthotel Val d'Europe 3*

- de la 269 euro/pers.
- 3 nopţi cazare cu mic dejun
- biletele de intrare în două parcuri de distracţii de la Disneyland pentru fiecare zi a sejurului, transferuri între hoteluri şi parcuri
- Bilet de avion Bucureşti - Paris şi retur - de la 230 Euro/ pers.
- Copiii de până la 12 ani beneficiază de gratuitate până la data de 26.03.2011
- Detalii pe www.besttourism.ro

Crăciun şi Revelion la Disneyland Paris
Disney's Hotel Cheyenne 2*

- de la 658 euro/pers.
- 4 nopţi cazare cu mic dejun, bilet de intrare în parc
- Bilet de avion Bucureşti Paris şi retur - de la 250 euro /pers
- Detalii pe www.perfectour.ro


12 November 2010