Grupul german Allianz Real Estate a semnat pentru achizitia a patru cladiri de birouri din Varsovia de la dezvoltatorul polonez Globe Trade Centre (GTC). Tranzactia s-ar putea finaliza pana la sfarsitul anului, a declarat purtatorul de cuvant al Allianz, citat de PropertyEU. Polonezii de la GTC sustineau intr-un raport ca se asteapta ca tranzactia sa le aduca 40 de milioane de euro.

21625-platinium.jpgCele patru cladiri fac parte din complexul de birouri Platinium Business Park din Varsovia si au o suprafata de 44.000 de metri patrati. Parcul de business mai cuprinde si o a cincea cladire, deocamdata in constructie, cu o suprafata de 11.000 mp. La aceasta se adauga si un teren care are deja autorizatie de constructie pentru o a sasea cladire, cu suprafata proiectata de 13.800 mp.

Si cladirile 5 si 6 vor fi destinate vanzarii. Tranzactia din urma s-ar putea face in 2012 si 2013, dar va depinde de desfasurarea constructiilor, au spus reprezentantii GTC. Cat despre pret, acestia au precizat ca pretul final va fi corelat unui yield de 6,7%.

Pe plan local, Allianz a intrat in 2007 prin divizia DEGI

In Romania, divizia imobiliara a Allianz si-a facut intrarea in toamna anului 2007 prin divizia sa de investitii DEGI, cand a achizitionat trei cladiri de birouri (Millenium Business Center, PGV Tower si Construdava) cu aproximativ 110,5 milioane de euro.

GTC este prezent la noi prin GTC Romania, acesta fiind printre cei mai mari dezvoltatori imobiliari locali. GTC Romania a ridicat pe segmentul de retail patru malluri Galleria (Buzau, Suceava, Piatra Neamt si recent Arad), pe office - Europe House, City Gate, iar pe rezidential - ansamblurile Rose Garden si Felicity.


Sursa

21 October 2011