Dezvoltatorul ansamblului rezidential Citadella Titan din Capitala a solicitat Tribunalului Bucuresti aprobarea cererii de declansare a procedurii de insolventa. Aceasta este prima cerere de insolventa ceruta de un mare dezvoltator din Bucuresti de la inceputul acestui an.

23147-alta-victima-a-crizei-dezvoltatorul-citadella-t.jpgCererea a fost inregistrata marti, 24 ianuarie, iar primul termen a fost stabilit pentru 26 ianuarie. Firma dezvoltatoare a ansamblului Citadella este BRC Business Group, controlata de investitori israelieni, englezi si olandezi. Ansamblul contine peste 200 de apartamente si a fost finantat de BCR.

Infiinatata in 2006, BRC Business Group inregistra la sfarsitul anului 2010 datorii totale de circa 16,5 mil. euro, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Proiectul Citadella Titan cuprinde doua cladiri de 14 etaje, in care sunt disponibile 224 apartamente cu una, doua si trei camere. Constructia celor doua imobile a fost finalizata in primavara anului 2010, iar la inceputul anului trecut erau vandute doar 45 de apartamente si pentru 40 erau semnate antecontracte. Pretul celei mai ieftine locuinte din cadrul proiectului era de 47.400 de euro plus TVA (pentru o garsoniera de 40 mp).

Firma anunta in 2007 ca proiectul presupune o investitie de 20 milioane de euro, finantarea fiind asigurata de BCR.

 

Sursa

26 January 2012