Nuanţele neutre, modelele inspirate din natură sau materialele nepretenţioase oferă locuinţei o atmosferă primitoare şi confortabilă, în vremuri în care oraşele în care trăim sau programul aglomerat nu ne permit să luăm contact cu natura pe cât de des am dori. IMOPEDIA.ro prezintă unul dintre cele mai apreciate proiecte ale firmei de arhitectură AO Studios: Natural Loft Apartment, din Singapore.

30940-homepage.jpgMarile metropole ale lumii sunt caracterizate de zgârie-nori şi tehnologie, astfel că tindem să ne îndepărtăm din ce în ce mai mult de natură, în vremurile actuale. Dacă programul nu ne permite să luăm o gură de aer proaspăt oricând am dori, de ce să nu aducem natura în propriul cămin? Un exemplu de locuinţă caracterizată de naturaleţe, în mijlocul unei metropole agitate, este Natura Loft Apartment. Amplasat într-unul dintre cele mai pretenţioase cartiere din Singapore, în Bishan New Town, apartamentul din imaginile de mai jos a fost amenajat de specialiştii de la AO Studios, pentru a îndeplini exigenţele arhitectului Alvin Oh.

  • Botezată „Natura Loft Apartment”, locuinţa păstrează o linie cât mai simplă, cu elemente decorative în culori şi materiale naturale
  • Amplificarea senzaţiei de spaţiu a fost una dintre priorităţile arhitecţilor care au lucrat la acest proiect
  • Locuinţa este caracterizată în acelaşi timp de funcţionalitate, folosindu-se cele mai moderne tehnologii

„Uşile glisante contribuie enorm la economisirea spaţiului, dar în acelaşi timp, apartamentul poate fi oricând împărţit în diverse secţiuni. Conceptul de open space se păstrează numai la dorinţa proprietarului, dar locuinţa poate fi compartimentată atunci când este nevoie, ceea ce ajută şi la minimizarea consumului de energie – aerul condiţionat nu trebuie pornit în întreaga locuinţă, ci doar într-un anumit spaţiu”, subliniază arhitecţii AO Studios. 

NU RATA: Pereţi colantaţi şi mobilier printat – soluţii accesibile de personalizare a locuinţei (FOTO) 

 

 

5 July 2013