Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Amenajări neconvenționale în baie și bucătărie – tendințele lui 2015

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3396

Românii aleg materiale mai scumpe, mai bune calitativ și mai îndrăznțe, atunci când își amenajează baia sau bucătăria. Această schimbare este explicată prin deschiderea clienților la idei noi, la colaborarea cu profesioniștii în domeniul amenajărilor interioare și prin dorința de a ieși din tiparele convenționale.

Amenajări neconvenționale în baie și bucătărie – tendințele lui 2015Dacă până acum, albul era culoarea predominantă în băile și bucătăriile românilor, în ultimul timp, procentul românilor care apelează la soluții de amenajare neconvenționale ajunge la 33%, potrivit unui studiu Kuma România. Dorința de a ieși din tipare a însemnat și creșterea bugetelor alocate pentru amenajarea principalelor spații funcționale din casă. Astfel, în 2014, românii au fost mai interesați de înlocuirea obiectelor sanitare existente cu produse de calitate superioară, realizate, de cele mai multe ori, la comandă. Materialele alese sunt și ele de calitate superioară, precum granit sau glass, un material care are la bază sticla reciclată. Din punct de vedere al formelor, lavoarele cu scurgeri ascunse atrag consumatorii, iar bolurile clasice – ovale, ori rotunde, aparțin de domeniul trecutului.

Amenajări neconvenționale în baie și bucătărie – tendințele lui 2015O deschidere mai mare spre inovație s-a putut observa anul trecut și în cazul proiectelor publice. Restaurantele și cluburile, de exemplu, cer cele mai moderne tipuri de lavoare cu scurgeri ascunse sau integrate cu sisteme de iluminat, iar coloristica variază în funcție de locație, astfel albastrul predomină în zona litoralului, iar nuanțele pădurii în zonele montane”, arată Camelia Olesen, Director Executiv al Kuma România.

Pentru clienții care caută combinații îndrăznețe, negrul este nuanța anului 2015. Acesta este catalogat drept reinterpretarea clasicului, dar trebuie folosit cu precauție, mai ales de către cei care nu au experiență în amenajările interioare. Astfel, în timp ce un lavoar negru poate fi elegant, o baie dominată de culori închise poate aduce o atmosferă apăsătoare. O alternativă, pentru o imagine de ansamblu plăcută, o reprezintă culorile inspirate din natură, precum azurul viu al mării sau nuanțele pământii ale zonelor montane. Și în cazul bucătăriei, mixul alb-negru rămâne o soluție potrivită.

Amenajări neconvenționale în baie și bucătărie – tendințele lui 2015De data aceasta, vedeta încăperii este blatul de lucru, care poate fi realizat dintr-un mix de sticlă reciclată cu inserție de oglindă, marmură sau quartz. În ceea ce privește mobilierul, recomandările pentru acest an vizează tonurile neutre, care să direcționeze toată atenția către blatul de lucru, punctul central al bucătăriei. De asemenea, pentru a înviora atmosfera, accentul de culoare se poate reda prin alegerea unor electrocasnice sau decorațiuni în nuanțe puternice, contrastante, dar și printr-o placare de perete din materiale compozite în culori intense”, explică oficialii Kuma.

Dorința românilor de a-și reamenaja băile și bucătăriile într-un stil modern, relevă o atenție mai mare a acestora la informațiile de specialitate. Mulți dintre ei caută sfaturile profesioniștilor în amenajări interioare, iar puterea informației îi face să fie mult mai exigenți în alegerea pieselor de mobilier.

CITEȘTE ȘI:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video