Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Amenzi de până la 40.000 de lei pentru dezvoltatorii care dau în folosință construcții care nu au recepția finală

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 3147

Proiectul care prevede "permiterea utilizării construcției numai după admiterea recepției la terminarea lucrărilor de construcții, atât în cazul investițiilor noi, cât și în cazul intervențiilor la construcțiile existente care nu au fost utilizate pe timpul execuției lucrărilor de construcție" a fost adoptat de Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz.
sursa foto: http:/www.tribuna.ro/stiri/eveniment/amenzi-duble-pentru-constructii-ilegale-garantie-intre-1-si-5-ani-pentru-lucrari-119186.htmlActul normativ modifică Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcții cu prevederi privind accesul la utilități, în condiții de siguranță.

"În ultima perioadă au avut loc mai multe incendii la imobile cu destinația de locuințe care nu aveau semnate procesele verbale de recepție la finalizarea lucrărilor de construcție sau care nu aveau branșamentele autorizate, adecvate și definitive, în acord cu destinația de locuire. În fapt, în ultimii ani, au fost semnalate zeci de situații în care au avut loc incendii sau explozii soldate cu victime și pagube materiale, având drept cauză instalațiile improvizate sau neadecvate la care unii dezvoltatori imobiliari au recurs pentru a crea înșelător senzația că blocul dat în folosința locatarilor este branșat la utilități și poate oferi condiții normale și sigure de folosință", a explicat inițiatorul acestui proiect, deputatul PNL Florin Roman.

Atât constructorii, cât și proprietarii imobilelor care nu vor respecta noile prevederi vor plăti o amendă cuprinsă între 20.000 și 40.000 lei.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video