Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Fiscul, mai îngăduitor cu marii datornici. Se pregătește amnistia fiscală

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3832

Statul este înțelegător cu proprietarii marilor averi, care încearcă să își ascundă veniturile și să nu își plătească taxele și impozitele. Aceștia vor fi căutați și verificați, dar dacă se vor găsi nereguli, atunci li se va pune în vedere să își plătească dările către stat în termen de un an, înainte de a fi sancționați. Aceasta este noua formă a amnistiei fiscale, prevăzute într-o ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Codului Fiscal. 

amnistie fiscalaLupta Statului cu marii datornici datează deja de ceva timp, dar spectacolul pe care aceasta l-a adus a fost mai mare decât efectele în sine. Desigur, s-au publicat liste cu nume de celebrități și acestea au fost interogate și avertizate de repercusiunile pe care le-ar putea suferi, dar înainte ca măsurile de sancționare să fie aplicate, se cere o revizuire a codului fiscal. Prin noile modificări solicitate se introduce amnistia fiscală. 

Amnistia fiscală este o măsură comună în mai multe țări europene. Prin ea se prevede, în principiu, ca aceia cu averi mai mari de o anumită sumă, de exemplu un milion de euro, cum se ia în calcul în România, să primească o perioadă de grație în care să își achite dările către stat, în cazul în care au fost depistați că au încercat să evite acest pas”, a explicat pentru IMOPEDIA.ro Mihaela Grigoraș, broker financiar.

Astfel, potrivit unei ordonanțe de urgență a Guvernului pentru modificarea Codului Fiscal, averile nedeclarate de până la un milion de euro vor primi o perioadă de grație până la 31 martie 2017 pentru a fi declarate și impozitate cu 16%. După această dată, ele vor fi taxate cu 75%. Această măsură este văzută ca o continuare a programului de verificare a marilor averi, condus deja de câțiva ani de Agenția Națională de Administrare Fiscală.

În cadrul acestui program, până la sfârșitul anului 2015 au fost încasate 2,6 milioane de lei de la marii bogătași verificați. Este o sumă mică, mai ales dacă ne raportăm la listele lungi care au fost publicate, la numele și averile care erau notate pe acestea. Au mai existat și erori, și contraatacuri în judecată, deci per total, programul a fost mai degrabă o agitație cu multă gălăgie și puține rezultate”, continuă brokerul financiar.

Prin articolele nou introduse în Codul Fiscal, în urma acestei ordonanțe de urgență, se vorbește despre orice venituri constatate de organele fiscale, în condițiile codului de procedură fiscală, a căror sursă nu a fost identificată. Acestea sunt cele cărora li se impune o cotă de 75% asupra bazei impozabile ajustate.

CITEȘTE ȘI:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video