Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Este 2014 un an bun pentru cumpărarea unei locuinţe?

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2440

De la debutul crizei imobiliare, cumpărarea unei locuinţe nu s-a mai făcut raportat în special la nevoie, ci s-a făcut aproape exclusiv în funcţie de preţ. În ultimii ani, clienţii au vânat cele mai bune oferte, au aşteptat cel mai bun preţ şi au dat cu picorul unor oferte de nerefuzat în alte condiţii doar pentru că aşteptau să vadă cum evoluează piaţa. Acum, este timpul ca valorile de achiziţie să se întoarcă la normal, spun specialiştii. Judecând după modul în care a evoluat piaţa recent, scăderile de preţ care se pot obţine prin aşteptare se pot negocia direct cu proprietarul.

Este 2014 un an bun pentru cumpărarea unei locuinţe?Cel mai bun sfat pe care îl au specialiştii pentru clienţii de imobiliare este următorul: fiecare ar trebui să îşi cumpere o locuinţă atunci când are nevoie de ea şi în zona potrivită pentru el. Cu alte cuvinte, potenţialii clienţi trebuie să ia în calcul factorii personali, factorii generali şi Cu 50.000 euro îţi poţi cumpăra o locuinţă în orice zonă a Capitalei. Vezi oferte imobiliare pentru acest buget Cei mai mulţi clienţi care solicită un credit imobiliar aleg să îşi cumpere un apartament dintr-un bloc construit în perioada comunistă, ... să caute cea mai bună ofertă în raport cu nevoile lui, nu doar cea mai bună ofertă din piaţă.

„Mulţi clienţi nu ştiu să evalueze corect nevoile pe care le au. Ei trebuie să îşi ia în calcul toată viaţa, în momentul în care se mută. Poţi alege corect locuinţa dacă ştii, de exemplu, dacă ştii că urmează să îţi întemeiezi o familie sau dacă familia ta va deveni mai numeroasă. Chiar şi peste câţiva ani. Dacă te deranjează colectivitatea în care locuieşti acum, trebuie să elimini zonele care au probleme similare, chiar dacă acolo se găsesc oferte mai bune de preţ. Personal, descurajez mutatul lângă serviciul actual şi încurajez mutatul în zone cu acces facil către întregul oraş. O locuinţă se cumpără adesea pentru o viaţă, în timp ce locurile de muncă sau sediile acestora se mai schimbă”, a declarat pentru IMOPEDIA.ro Marius Năstase, broker imobiliar Fine House.

Contextul economic a fost unul favorabil achiziţiei de locuinţe, în ultimii doi ani. Preţurile s-au stabilizat la un prag minim, iar variaţiile pe care le-au avut au fost insignifiante. Un agent imobiliar bun poate obţine acelaşi procent prin negociere.

„Preţurile variază cu maximum 5%, în acest moment, şi mă refer aici la scăderea anuală. Agenţii imobiliari profesionişti pot să negocieze acest procent pentru clientul lor direct cu proprietarul şi astfel de poate obţine ieftinirea fără să mai aştepte clientul un an-doi şi să rişte să piardă oferta”, a declarat pentru IMOPEDIA.ro Marian Tudose, broker imobiliare MaxHouse Imobiliare.

Ofertele bune au atras pe piaţă micii investitori

În plus, dezvoltatorii imobiliari au reînceput să construiască locuinţe noi care se încadrează în bugetele actuale, oferta fiind mai variată şi mai atractivă decât în ultimii ani. Iar Economia se consolidează, în 2014. Consumul este principalul motor Volumul tranzacţiilor imobiliare este în creştere, iar Banca Naţională a României continuă ofensiva de încurajarea a creditării. Pe ... pentru viitorul apropiat se anunţă un număr în creştere de dezvoltatori care vor lansa proiecte pe piaţă, potrivite nevoilor momentului.

„Preţurile locuinţelor noi au ajuns similare cu cele ale locuinţelor vechi, sunt o opţiune viabilă pentru cei care vor să cumpere o locuinţă. Sunt proiecte construite atât în oraş cât şi la periferie, oferte suficiente pentru orice nevoie”, continuă Marian Tudose.

Acest context a atras pe piaţă atât clienţii care îşi caută locuinţe personale, cât şi micii investitori, care cumpără unul-două apartamente pe care să le închirieze ulterior. Aceştia din urmă sunt interesaţi în special de zonele centrale, în timp ce mulţi dintre clienţii care vor să se mute aleg în continuare cartierele muncitoreşti sau periferia Bucureştiului.

CITEŞTE ŞI: 2014, momentul de revenire al pieţei imobiliare? Cheia este în mâna băncilor Începutul acestui an este extrem de încurajator pentru jucătorii din piaţa imobiliară, iar vocile din piaţă estimează că 2014 va fi un an ... 2014, momentul de revenire al pieţei imobiliare? Cheia este în mâna băncilor

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video