Dezvoltatorul imobiliar Anchor Grup ar putea livra în 2014 a doua clădire de birouri din Bucureşti, a cărei con­strucţie a fost îngheţată în 2009, urmând ca primele contracte de închiriere să fie încheiate în 3-6 luni.

27980-anchorplaza-md.jpg"Învăţ în fiecare zi despre piaţa birourilor, eu având expe­rienţă mare în retail. Piaţa de birouri este unul dintre segmentele de pe piaţa imo­biliară care se mişcă, iar zona în care este poziţionată clădirea noastră este una căutată, mai ales de firmele din domeniul IT. Avem finanţare, avem toate autori­zaţiile şi estimez că în următoarele 3-6 luni vom încheia şi primele contracte de închiriere, iar după 8-9 luni să livrăm imobilul", a declarat Ali Ergun Ergen, direc­torul executiv al Anchor Grup. Clă­direa de birouri este situată pe bulevardul Timişoara, în apropiere de centrul co­mer­cial Plaza România, deţinut de asemenea de Anchor Grup. Potrivit datelor anun­ţate anterior de companie, clădirea ur­mează să aibă 36.600 metri pătraţi, structuraţi pe 12 etaje, şi să atragă investiţii de circa 50 de milioane de euro. Până acum a fost construită structura imobilului, dar dezvoltarea a fost sistată în 2008-2009. Termenul iniţial de finali­zare a construcţiei era al doilea semestru al anului 2009.

Anchor mai deţi­ne o clădire de birouri în aceeaşi zonă, Anchor Plaza, închiriată integral, centrele comerciale Bucureşti Mall şi Plaza România, pentru care a anunţat în urmă cu câteva săptă­mâni planuri de extindere de 50 mil .euro, şi complexul de locuinţe Incity Residence.

"Nu am decis să investim în România, doar că trebuie să investim. Este o piaţă dificilă, dar nu doar pentru România. România a trecut printr-o perioadă foarte bună între 2005 şi 2009 şi apoi a fost afectată de criză, la fel ca toată lumea, ceea ce a dus la scăderea investiţiilor străine directe. Asta este cea mai mare problemă, că au scăzut investiţiile, însă nu trebuie să aşteptăm ajutor din afară, ci să ne ajutăm singuri", a spus Ergun Ergen.

El a arătat referindu-se la piaţa de retail că nici în viitor nu va fi o situaţie foarte bună, având învedere accesul din ce în ce mai dificil la finanţare, dar şi modificarea comportamentului de consum.

"Ceea ce este bine pentru viitor este că oamenii sunt mai cu picioarele pe pământ, sunt mai cumpătaţi şi au aşteptări mai realiste", a adăugat Ergun Ergen.

Anchor Grup a investit din 1997, de când a intrat în România, 350 de milioane de euro. Compania este parte a grupului Fiba Holding, fondat în anul 1987 de omul de afaceri turc Husnu Ozyegin.

 

Sursa

15 November 2012