Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunțat că va extinde gama serviciilor oferite online partenerilor săi.

43043-ancpi.jpgPrintre noile funcționalități ale sistemului informatic se numără generarea automată din aplicație, în format electronic, a documentațiilor tehnice de cadastru, cunoscute și sub denumirea de P.A.D. (Plan de Amplasament și Delimitare), pentru imobilele înscrise în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

De asemenea, dezvoltarea sistemului informatic va permite reducerea termenelor pentru dezmembrarea și comasarea proprietăților imobiliare, precum și simplificarea acestor procese.
În plus, va fi extinsă plata online, cu cardul, în aplicația e-Terra, pentru servicii precum prima înscriere, parcelare sau dezmembrare.

„Digitalizarea serviciilor pe care le oferă Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară este și va rămâne una dintre prioritățile noastre. Lucrăm continuu la îmbunătățirea sistemului informatic, pentru a veni în sprijinul partenerilor noștri. Consider că, în anul 2020, este esențial ca beneficiarii serviciilor oferite de ANCPI să aibă de ales între a veni la ghișeu (atunci când acest lucru va fi posibil) și a obține online documentele necesare. Mai mult decât atât, ne dorim ca, în viitorul apropiat, să interconectăm sistemul informatic al ANCPI cu sistemele altor autorități, pentru crearea unei baze de date comune, care va eficientiza activitatea administrației centrale și locale”, a punctat Laurențiu Alexandru Blaga, președinte - director general al ANCPI.

Totodată, pentru creșterea nivelului de securitate al acestor operațiuni, ANCPI va implementa un mecanism superior de autentificare, bazat pe certificate digitale calificate.
Noile funcționalități vor fi disponibile în cel mai scurt timp.

 

8 May 2020