Forma actuala a legii asigurarii obligatorii a locuintelor este dezastruoasa, ea putand crea mari probleme societatilor care contribuie la constituirea Pool-ului, sustine Bogdan Andriescu, presedinte Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari.

Andriescu: Legea asigurarii obligatorii a locuintelor este dezastruoasa"Partea proasta este ca statul nu va mai acorda ajutoare, iar pagubitii vor merge la asiguratori, care vor da din colt in colt. Se va compromite intreaga idee de asigurare, pentru ca nu vor sti cum sa instrumenteze daunele", a declarat presedintele UNSICAR.

Acesta si-a exprimat speranta ca normele de aplicare a legii sa fie mai clare decat legea in sine. "Este dezastruoasa (legea asigurarii obligatorii pentru locuinte n.r.) in forma in care este prezentata. Cred ca acest proiect, care in momentul de fata exista numai in Turcia, nu va avea niciun rezultat", a mai spus Andriescu.

Andriescu crede ca aceasta lege ar putea sa creeze o antipatie fata de asigurari, in general.

"Vor fi zeci de mii de oameni care vor ramane fara slujbe si care nu vor avea de unde sa plateasca asigurarea de locuinte obligatorie", a declarat directorul general al Astra Asigurari, Radu Mustatea, referindu-se la o parte dintre cetatenii care nu vor avea resurse financiare pentru a plati prima de asigurare.

Sursa

21 January 2009