Lucratorii MAI din mediul urban si din mediul rural pot inchiria locuinte la pretul cel mai scazut, la tara existand si posibilitatea ocuparii locuintelor de serviciu dupa ce Guvernul a alocat fonduri pentru igienizarea acestor spatii, a anuntat, sambata, la Galati, ministrul Dan Nica.

http://www.iasiplus.ro/modules/news/upload/big/politisti_1.jpg"A fost abilitat Ministerul de Interne sa inchirieze locuinte si sa le puna la dispozitia acestui personal.

Inchirierea de locuinte se realizeaza la pretul cel mai mic, fiind interzisa inchirierea de la rude, astfel incat sa se faca si vreo mica afacere cu ocazia asta, si nu este limitata la mediul urban, ci este inclusiv in mediul rural", a afirmat ministrul de interne, Dan Nica.

Potrivit aceleiasi surse, Guvernul a alocat 10 milioane pentru acoperirea, pana la sfarsitul anului, a cheltuielilor cu chiria pentru lucratorii MAI transferati in interesul serviciului intr-o alta localitate decat cea de domiciliu. Jumatate din aceasta suma le revine doar angajatilor Inspectoratului General al Politiei Romane.

Exista, de asemenea, solutia ocuparii locuintelor de serviciu de pe langa posturile de politie rurale. Sunt 700 de asemenea locuinte in total. Multe dintre ele nu au putut fi locuite pana acum deoarece nu erau igienizate.

"Am disponibilizat la dispozitia IGPR peste doua milioane de lei pentru igienizarea locuintelor de serviciu de la posturile din mediul rural, astfel incat toate aceste locuinte - care erau nelocuite din cauza conditiilor neigienice - sa poata fi locuite de cei care isi desfasoara activitatea in localitatile respective", a spus ministrul de interne.


Sursa

28 September 2009