Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a înființat 41 de birouri de relații cu publicul

Au fost înființate 41 de birouri de relații cu publicul pentru soluționarea problemelor de cadastru și carte funciară
Publicat: | Autor: Andreea Nitoi | Numar afişări: 945
 Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a înființat 41 de birouri de relații cu publicul, pentru a facilita accesul cetățenilor la serviciile de cadastru și publicitate imobiliară. Noile puncte de lucru vor funcționa la nivelul circumscripțiilor judecătorești din localitățile în care nu există birouri de cadastru și carte funciară.
 
În cele 41 de unități administrativ-teritoriale în care vor fi amplasate noile birouri de relații cu publicul subordonate ANCPI nu există birouri de cadastru și publicitate imobiliară.  Astfel, cele mai multe birouri de relații cu publicul vor funcționa în județele Vâlcea – patru birouri, Buzău – trei birouri, Dâmbovița – trei birouri, Gorj – trei birouri, Olt – trei birouri. Măsura vine în sprijinul persoanelor fizice și juridice (cetățeni, autorizați, notari etc.) care nu puteau beneficia de serviciile prestate de ANCPI și de instituțiile subordonate decât dacă se deplasau într-o localitate în care exista un birou de cadastru și publicitate imobiliară, ceea ce implica timp și costuri suplimentare.
 
„Noile birouri de relații cu publicul vor funcționa în 21 de județe. Mai exact, acolo unde există birouri de cadastru și publicitate imobiliară doar în reședința de județ. Așadar, persoanele fizice și juridice care apelează la serviciile noastre nu vor mai pierde timp și bani călătorind în reședința de județ pentru a-și rezolva problemele de cadastru și carte funciară. Birourile de relații cu publicul vor înregistra cereri, vor elibera documente și vor soluționa cererile de eliberare a extraselor de carte funciară”, a precizat Radu-Codruț Ștefănescu, președinte-director general al ANCPI. „Agenția Națională de Cadastru va efectua demersurile necesare pentru înființarea celorlalte birouri de relații cu publicul, așa cum prevede Legea nr. 7/1996 a cadastrului și a publicității imobiliare. Potrivit legii, la nivelul fiecărei circumscripții judecătorești,  trebuie să funcționeze cel puțin un birou de cadastru și publicitate imobiliară”, a punctat Ștefănescu.
 
Decizia de înființare a celor 41 de birouri de relații cu publicul, aflate în subordinea oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară, a fost publicată, astăzi, în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 847/05.10.2018. 
 
Totodată,  ANCPI a efectuat demersurile necesare pentru alocarea personalului și a fondurilor necesare funcționării acestor birouri. Până în prezent, au fost identificate spațiile în care vor funcționa noile puncte de lucru, iar personalul aferent va fi angajat în momentul în care Guvernul României va aproba scoaterea la concurs a posturilor.
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video