Administratorii ansamblului rezidenţial de lux Alia Apartments, intrat în insolvenţă în februarie anul acesta, au reuşit să vândă în ultimele cinci luni 22 de apartamente şi să închirieze alte 12 unităţi, după ce s-au făcut reduceri substanţiale de preţ.

28697-alia_01_18627a81c2.jpg„Pe piaţa locuinţelor de lux se înregistrează cerere şi există clienţi, atât timp cât produsul oferit are un preţ competitiv. Alia Apartments lansează o promoţie pentru apartamentele din complex, atât pentru vânzare cât şi pentru închiriere. Astfel, primele zece apartamente vândute vor putea fi achiziţionate la un preţ de 97.000 de euro + TVA pentru un apartament cu două camere, respectiv 127.000 de euro + TVA pentru un apartament cu trei camere. Totodată, primele 10 apartamente închiriate vor avea o chirie lunară începând cu 500 de euro + TVA.” a declarat Valentin Ilie, CEO Coldwell Banker România, companie desemnată manager de proiect de către creditorul majoritar Unicredit Ţiriac Bank.

Preţurile practicate înainte de insolvenţă în cadrul complexului depăşeau 2.500 euro/mp, în condiţiile în care suprafaţa apartamentelor variază între 68 şi 300 mp, cu exceţia penthouse-ului.

„În această lună a fost depus planul de reorganizare al societăţii, estimat pe parcursul unui an şi jumătate. Rezultatele sunt foarte bune şi estimăm că vom tranzacţiona toate locuinţele pe parcursul planului de reorganizare”, a declarat Andreea Anghelof, asociat coordonator al Casei de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al proiectului.

Unicredit Ţiriac Bank are de recuperat de pe urma acestui proiect circa 25 mil. euro, de vreme ce a asigurat 50% din finanţarea necesară dezvoltării Alia Apartments.

Proiectul rezidenţial a fost finalizat în octombrie 2010 de către spaniolii de la Alia Inmobiliaria şi este format din 124 de apartamente amplasate în trei clădiri cu 6, 8 respectiv 20 de etaje. Proiectul, care include de la apartamente cu două camere până la apartamente duplex, dispune de o parcare subterană pe două etaje, cu 200 de locuri, precum şi de alte facilităţi ca piscine, saună, SPA şi sală de fitness. Locuinţele amplasate la ultimul etaj al fiecărei clădiri beneficiază de piscina şi grădină proprii, amplasate pe terase.

 

Sursa

13 December 2012