Ansamblul rezidenţial My Dream din zona Pipera din nordul Capitalei, aflat în insolvenţă, a fost vândut cu 16,74 milioane de euro, la prima licitaţie organizată de BDO Business Restructuring, administratorul judiciar al dezvoltatorului complexului, compania Plus Development.

17907-licitatie_55700100.jpg"La prima şedinţă de licitaţie complexul a fost adjudecat la un preţ de 16,74 milioane de euro, la care se adaugă TVA. Cumpărătorul este o societate înregistrată în România, dar despre care nu putem da mai multe detalii decât după ce va fi semnat contractul de vânzare-cumpărare. Au fost trei ofertanţi şi a fost o licitaţie competitivă", a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, Gianina Oancea, partener al BDO.

Imobilul a fost scos la vânzare la un preţ de pornire de 15 milioane de euro fără TVA.

Ansamblul My Dream din Pipera, dezvoltat de compania Plus Development, controlată de oameni de afaceri din Turcia, a intrat în insolvenţă la sfârşitul lunii decembrie din 2009, în condiţiile în care investitorul a reuşit să vândă doar circa 40 dintre cele 174 de locuinţe ale proiectului.

Bank of Cyprus, principalul creditor al complexului, a decis scoaterea la licitaţie a complexului ansamblul rezidenţial.

Plus Development are datorii de 17 milioane de euro, din care circa 14 milioane euro către Bank of Cyprus.


Sursa

4 May 2011