Zona de vest a țării atrage o nouă investiție de proporții, făcută de o companie 100% românească. Producătorul local de mobilă Rus Savitar anunță că va investi 4,4 milioane euro în cea de-a patra unitate de producție. Tot ca parte a planului de extindere, compania a deschis un nou magazin în Capitală, în urma unei investiții de jumătate de milion de euro.

36522-casa_rusu_colentina_2.jpgProducătorul local de mobilă Rus Savitar anunță o investiție importantă, în județul Timiș. Compania va investi 4,4 milioane de euro într-o fabrică de piese înguste de mobilier, generând astfel 100 de noi locuri de muncă. Proprietarii spun că vor deschide fabrica într-un timp-record, de șase luni, aceasta fiind una dintre condiții pentru a beneficia de fonduri europene.

 „Circa 1,2 milioane de euro provin din fonduri europene, din Programul Operațional Sectorial 2007-2013. Din circa 900 firme participante, am ocupat locul trei, ca punctaj. Au fost companii care au renunțat la proiecte, iar banii au fost reintroduși în piață. De aceea, este vorba de o dezvoltare-fulger, trebuie să deschidem această fabrică în șase luni de la semnarea contractului”, declară Cristian Rusu, proprietarul grupului Rus Savitar.

Prezentă pe piață din 1994, compania deține deja trei unități de producție, în Dudeștii Noi, din județul Timiș – o fabrică de mobilier din pal melaminat (investiție de 3,5 milioane euro), o fabrică de mobilă dotată cu patru linii total automatizate (investiție de 11 milioane euro) și o fabrică de mobilier tapițat (investiție de 1,5 milioane euro).

  • În ultimii 20 ani, producătorul de mobilă Rus Savitar a investit peste 30 milioane euro în unități de producție și centre logistice. De asemenea, a investit circa 4 milioane euro în magazine proprii
  • Produsele de mobilier ajung în rețeaua proprie Casa Rusu, dar și la alți retaileri locali și naționali. Totodată, compania exportă și în țări europene, precum și în Asia și Orientul Mijlociu
  • Grupul are aproximativ 1.000 angajați, raportând o cifră de afaceri de 35 milioane euro în anul 2014

„Nu urmărim strict cifra de afaceri, ci să reușim să facem un business viabil. Eu consider că raportul cifra de afaceri/profitabilitate este unul foarte bun în compania noastră. Suntem o companie sănătoasă, am avut un profit-record de 3,6 milioane eruo în anul 2014, respectiv cel mai mare din istoria companiei”, subliniază antreprenorul Cristian Rusu.

Propriul brand de mobilier a înregistrat o creștere de 30%, în anul 2014

36523-casa_rusu_colentina_1.jpgCompania de retail a producătorului de mobilier Rus Savitar este Casa Rusu, a cărei dezvoltare a început în anul 2009. În prezent, rețeaua de magazine numără 17 unități proprii și 11 magazine în franciză, în întreaga țară. Producătorul român a inaugurat la începutul lunii martie cel de-al patrulea magazin în Capitală, în care a investit jumătate de milion de euro. Cu o suprafață de 2.500 mp, acesta se află în incinta Centrului Comercial Colentina.

„Investiția pentru amenajarea noului magazin s-a ridicat la 500.000 euro și estimăm că cifra de afaceri a Casa Rusu Colentina va fi de 3 milioane de euro. Reprezintă un concept nou, în care am pus accent pe dezvoltarea de ambiente deosebite care să ofere clienților o perspectivă mai clară asupra produselor ce le pot găsi în oferta Casa Rusu. În plus, odată cu deschiderea acestei locații, am lansat și brandul propriu de decorațiuni și obiecte de uz casnic, Cassima”, conchide Cristian Rusu, subliniind că noul magazin a creat 42 de noi locuri de muncă.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

5 March 2015