Anul acesta ar putea fi anul revenirii pieţei imobiliare şi a construcţiilor. După mai bine de doi ani în care locuinţele s-au vândut aproape exclusiv prin programul Prima Casă, dezvoltatorii vin cu noi proiecte şi par mai încrezători în viitor.

17165-casa_10991500.jpgAglomeraţie şi curiozitate la primul târg imobiliar organizat anul acesta în Capitală. Cei interesaţi să-şi cumpere o locuinţă s-au înghesuit la standurile dezvoltatorilor, iar doi constructori au venit cu proiecte noi.

"Sunt şase proiecte care încep să se construiască. Două dintre ele abia au fost anunţate, iar celelalte sunt deja la stadiul de fundaţie. Vorbim de o investiţie totală a acestor dezvoltatori de aproximativ 25 de milioane de euro, ceea ce cu siguranţă este un semn bun pentru piaţa imobiliară", a spus organizatorul târgului imobiliar Adina Paţilea.

Spre deosebire de anii trecuţi, dezvoltatorii construiesc acum locuinţe mai mici, la preţuri apropiate de cele din 2005. De exemplu, alternativa unui apartament cu două camere poate fi o casă mai mare, dar la acelaşi preţ. "Cea mai ieftină locuinţă pe care o propunem, de 35.000 de euro, are 80 de metri pătraţi utili, 100 de metri pătraţi construiţi. Va fi gata în trei luni jumătate, iar preţul include casa predată la cheie şi finisaje. Are două dormitoare, living, bucătărie, baie, dressing şi două terase", a spus reprezentantul unei firme de construcţii, Sergiu Lucian.

Dezvoltatorii se aşteaptă ca anul acesta piaţa imobiliară să reînvie din propria cenuşă. Un semn bun ar fi că străinii sunt din nou interesaţi să construiască în ţara noastră. Luna trecută, omul de afaceri George Becali a vândut mai multe terenuri din Pipera unui dezvoltator de clădiri de birouri.


Sursa

21 March 2011