Prima jumătate a anului 2009 a fost dominată de tranzacţii de dimensiuni mici şi medii (între 200-800 mp), care s-au produs în special datorită necesităţii de reducere a costurilor, căutându-se soluţii de spaţii cu chirii între 10-14 euro/mp în medie.

Anul acesta spaţiile office de mici dimensiuni sunt la mare căutareNivelul chiriilor nu mai este cel din trecut, ci unul redus între 15 şi 30%, se arată într-un comunicat Esop.

Criza economică a adus pe piaţa birourilor într-o primă etapă îngheţarea planurilor de extindere ale companiilor, fie ele locale sau multinaţionale, şi într-o a doua etapă, chiar restrângeri de activitate.

"În contextul în care începând cu trimestrul 3 din 2008 cererile de suprafeţe de peste 1.500-2.000 mp aproape că s-au evaporat din piaţă, ca şi cererile de suprafeţe medii vizând o imagine mai bună sau extinderea suprafeţei, este lesne de înţeles de ce spaţiile de clasă superioară (A sau B+), au fost printre cele mai puternic afectate", a declarat Mirela Raicu, partener în cadrul Esop.



Sursa

14 August 2009