Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

De pe pânză, în realitate: dormitorul lui Van Gogh, oferit spre închiriere (FOTO)

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1091

Cum ar fi să simți că locuiești într-o pictură? Plecând de la acest gând, celebrul dormitor al pictorului olandez Vincent Van Gogh a fost recreat în detaliu, având ca sursă de inspirație cele trei picturi denumite „La Chambre à Arles”. Motivul? Pentru prima dată, cele trei opere vor fi expuse în Chicago, împreună cu alte lucrări. Locuința decorată în stil post-impresionist poate fi închiriată de către iubitorii de artă de pe site-ul Airbnb.

De pe pânză, în realitate: dormitorul lui Van Gogh, oferit spre închiriere Pasionații de artă pot petrece o noapte în dormitorul lui Van Gogh. Însă nu este vorba despre adevărata locuință a acestuia din orașul francez Arles, ci despre un apartament al cărui dormitor a fost creat să arate exact ca în operele sale de artă, amplasat în Chicago, SUA. Proiectul a avut un succes uriaș, astfel că zilele disponibile au fost complet epuizate.

„Camera aceasta vă va face să vă simțiți de parcă ați locui într-un tablou. Este decorată într-un stil post-impresionist, ce amintește de sudul Franței și de vremurile trecute. Mobilierul, culorile aprinse și lucrările de artă vă vor oferi o experiență unică în viață”, se arată în anunțul de închiriere de pe site-ul Airbnb, precizându-se că taxa de închiriere este de 10 dolari, bani care vor fi folosiți pentru a cumpăra materiale de pictură. În schimbul acestor bani, proprietarul promite să ofere bilete la expoziția sa.

Inedita idee aparține angajaților Institutului de Artă din Chicago, muzeu ce găzduiește în această perioadă operele lui Van Gogh, printre care și cele trei lucrări în care este ilustrat dormitorul său din Place Lamartine, Arles. Picturile în ulei au fost realizate în 1888 și 1889, după ce artistul s-a mutat în căminul său cunoscut sub numele de „Casa Galbenă”.

„Dormitorul din Arles al lui Vincent Van Gogh este, fără îndoială, cea mai faimoasă cameră din istoria artei. De asemenea, acesta a avut o importanță specială și pentru artist, care a creat trei picturi distincte cu acest spațiu. Expoziția aduce la un loc toate cele trei versiuni ale Dormitorului, pentru prima dată în America de Nord, oferind un studiu de pionierat și în profunzime al realizării și semnificației lor pentru Van Gogh, în neîncetata lui căutare a unui cămin”, explică reprezentanții Institutului de Artă din Chicago.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video