Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Trei sferturi din proiectele rezidențiale din București, pentru clasa de mijloc - dublu față de anii trecuți

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1886

Anul 2015 a adus o dublare a numărului de proiecte dedicate clienților cu venituri medii. Dacă în anii trecuți, proiectele low cost erau majoritare pe segmentul rezidențial din București, în prezent, peste trei sferturi dintre locuințele noi se adresează clasei de mijloc. În următorul an, urmează să fie livrate aproximativ 3.000 de locuințe amplasate în zone centrale și semicentrale ale Capitalei.

Trei sferturi din proiectele rezidențiale din București, pentru clasa de mijloc. Procentul s-a dublat față de anii trecuțiDezvoltatorii imobiliari au prins din nou curaj să invesească în proiecte concepute pentru clienții bugete mai mari, după ani de zile în care singurele vandabile rapid erau proiectele low cost. Clienții din clasa de mijloc au reînceput să își facă simțită prezența în piață, astfel că dezvoltatorii și-au adaptat ofertele – 2015 este anul în care Capitala a văzut începerea celor mai multe proiecte cu unități middle market, de la prăbușirea pieței imobiliare încoace.

„Revenirea cererii pe piața rezidențială, stabilizarea prețurilor și ieftinirea ofertelor de creditare au determinat tot mai mulți dezvoltatori să construiască proiecte adresate clasei de mijloc, în zone semicentrale, cu acces bun la mijloace de transport în comun și puncte de interes general, suprafețe mai generoase comparativ cu proiectele perferice și cu o calitate generală a construcției superioară”, explică Ionuț Bălău, managing partner în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

În anii anteriori, doar 15% dintre locuințele noi erau dedicate clienților cu bugete medii, potrivit datelor Coldwell Banker Affiliates of Romania. În 2015, procentul unităților middle market s-a dublat, ajungând la 34%. Mai mult, specialiștii estimează că numărul proiectelor rezidențiale adresate clasei de mijloc va continua să crească și în 2016.

Peste 3.000 de locuințe se află în construcție, în acest moment, în zonele centrale și semicentrale ale Bucureștiului, urmând să fie date în folosință de-a lungului anului ce vine, potrivit dezvoltatorilor. Dintre acestea, 66,5% fac parte din segmentul middle market, 18,1% din segmentul mass market – sunt amplasate în interiorul inelului median, dar în zona de sud și au suprafețe mai reduse. În același timp, aproximativ 15,4% se adresează segmentului high – suprafețe net superioare celor din locuințele vechi similare, finisaje superioare și amplasament în zone ultracentrale.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video