Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, este notarul agreat de firma Euro Insol, administratorul judiciar al Asmita Gardens, proiect aflat în insolvenţă.

22522-ioana_basescu_36630900.jpgContractul de vânzare de săptămâna trecută al apartamentului de două camere din Asmita Gardens, cumpărat de şeful diviziei de imobiliare al casei de avocatură Salans România, a fost parafat de fiica preşedintelui Ioana Băsescu. Bogdan Papandopol de la Salans a cumpărat un apartament de 100 mp la preţul de 117.000 de euro plus TVA.

Întrebat de MONEY.ro, dacă preţul de vânzare anunţat săptămâna trecută este cel real, Remus Borza, administratorul judiciar al Asmita Gardens, a răspuns că actul de vânzare-cumpărare este autentic, semnat la notar şi că poate fi pus la dispoziţia celor care contestă acest lucru.

Recent, Remus Borza a declarat pentru MONEY.ro că săptămâna aceasta va mai semna alte patru contracte, iar săptămâna viitoare va bate palma şi pentru alte patru, cinci locuinţe din Asmita Gardens, dar şi că se aşteaptă ca în această lună să vândă 10 unităţi. Iniţial, la preluarea administrării firmei Asmita Gardens SRL, acesta spunea că se aşteaptă la un ritm de vânzare de două, trei unităţi pe lună, care mai apoi ar urma să crească la 10-20 de unităţi pe lună.

"Contractele sunt autentice, semnate la notar. Noi lucrăm cu biroul notarial al Ioanei Băsescu. Fiecare avocat, administrator, poate lucra cu ce avocat doreşte. Noi agreăm acest birou. De la caz la caz, dacă clientul va dori un alt notar, îşi poate aduce un altul", a declarat pentru MONEY.ro, Remus Borza.

Contactată de MONEY.ro, Ioana Băsescu nu a dorit să ne ofere nici o informaţie, spunând că aceste contracte sunt confidenţiale. În luna mai a acestui an, presa relata despre faptul că BRD agreează doi notari pentru dosarele de Prima Casă, dintre care unul este Ioana Băsescu.

Proiectul Asmita Gardens, de aproape 800 de locuinţe, a necesitat o investiţie de 120 de milioane de euro, din care 70 de milioane de euro reprezintă finanţare de la Alpha Bank. Banca a cerut insolvenţa firmei Asmita Gardens SRL pentru recuperarea datoriilor, iar Tribunalul Bucureşti a acceptat-o. Acum, proiectul se află în insolvenţă, iar administratorul judiciar încearcă valoroficarea locuinţelor prin vânzarea la bucată. Antreprenorul general Strabag a reluat lucrările de finalizare a celei de-a doua faze, cel puţin aşa a declarat Remus Borza.


Sursa

8 December 2011