Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Apartamentele cu trei camere, cele mai dorite locuinţe din Capitală

Publicat: | Autor: IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 4431

Aproximativ jumătate dintre bucureştenii aflaţi în căutarea unei locuinţe sunt interesaţi de apartamente cu trei camere, reiese din ultimele date prezentate de portalul imobiliar IMOPEDIA.ro. Acest comportament a putut fi observat pe piaţa din România începând cu anul 2009, când preţul locuinţelor cu trei camere a scăzut semnificativ, ajungând foarte aproape de cel al apartamentelor cu două camere.

Apartamentele cu trei camere, cele mai dorite locuinţe din CapitalăDacă în perioada de boom imobiliar cele mai căutate proprietăţi erau garsonierele şi apartamentele cu două camere, astăzi, la cinci ani de la izbucnirea crizei, românii profită de scăderea preţului şi vor locuinţe cu mai multe camere. Astfel, 43% dintre bucureştenii dornici de achiziţia unui apartament caută proprietăţi cu trei camere, în timp ce 35% iau în calcul un apartament cu două camere, iar 11% se gândesc la o garsonieră. Potrivit datelor IMOPEDIA.ro, doar 9% dintre bucureşteni ar dori să se mute într-un apartament cu patru camere. 

În ceea ce priveşte preţul pe care bucureştenii ar fi dispuşi să îl achite într-o tranzacţie imobiliară, datele IMOPEDIA.ro arată că acesta se încadrează în plafonul stabilit de Prima Casă, respectiv 60.000 euro. Aproximativ un sfert dintre potenţialii cumpărători au bugete ce variază între 60.000 şi 100.000 euro. Sub 10% dintre români ar plăti mai mult de 100.000 euro pentru o locuinţă în Capitală. 

Procesul de achiziţie a unei locuinţe, diferit faţă de anii anteriori. Ce criterii primează în alegerea unei proprietăţi? Clientul imobiliar al anului 2012 nu seamănă deloc cu cel care îşi investea economiile înainte de criza financiară, spun consultanţii ... Principalele criterii de căutare a unei locuinţe:

  • Număr de camere: 39%
  • Preţ: 28%
  • Zonă: 21%
  • Alte criterii: 12%

Apartamente noi vs. apartamente vechi

Locuinţele noi câştigă tot mai mult teren în faţa proprietăţilor situate în imobile vechi. De la an la an, numărul celor dispuşi să investească într-un apartament vechi este în scădere, potrivit ultimului studiu de piaţă realizat de IMOPEDIA.ro.

„Românii au început să vadă tot mai mult avantajele pe care le oferă o locuinţă nouă. Spun acest lucru deoarece numărul persoanelor interesate să se mute într-un imobil nou este în continuă creştere. Dacă în 2008, doar 3% dintre clienţi aveau ca primă opţiune de căutare un apartament nou, în 2013 procentul a ajuns la 33%. Un alt factor care a dus la creşterea acestui procent este legat de preţul locuinţelor noi. Dezvoltatorii imobiliari au înţeles că în această perioadă clienţii sunt mult mai chibzuiţi cu banii şi au adus în piaţă oferte tentante, cu preţuri apropiate de cele ale locuinţelor situate în imobile vechi” explică Răzvan Muntean, general manager IMOPEDIA.ro.

Numărul mare de oferte din piaţă îi determină pe clienţi să nu se mai grăbească să semneze actele de vânzare-cumpărare aşa cum se întâmpla perioada de vârf a pieţei imobiliare. Dacă înainte de 2008, un apartament scos la vânzare îşi găsea cumpărător în cel mult două luni, în această perioadă, un vânzător aşteaptă, în medie, între şase şi opt luni până reuşeşte să încheie tranzacţia imobiliară. 

Top 5 cele mai căutate zone rezidenţiale din Bucureşti

  • Locul 1: Titan
  • Locul 2: Militari
  • Locul 3: Drumul Taberei
  • Locul 4: Berceni
  • Locul 5: Băneasa


NU RATA:  Vrei să vinzi un apartament în viitorul apropiat? Află la ce se uită clientul anului 2013 Piaţa imobiliară joacă în prezent după regulile impuse de cumpărători, iar vânzătorii trebuie să se adapteze noilor tendinţe, dacă vor să ... Vrei să vinzi un apartament în viitorul apropiat? Află la ce se uită clientul anului 2013

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video