Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Apartamentele cu trei camere din Militari, mai scumpe cu 5.000 de euro după deschiderea Pasajului Basarab

Publicat: | Sursa: Ziarul Financiar | Numar afişări: 1957

Preţurile medii ale apartamentelor cu trei camere din Bucureşti au rămas la un nivel constant de circa 80.000 de euro şi în iulie.

sursa: zf.roPreţurile medii solicitate pentru apartamen­tele cu trei camere din cartierul bucureştean Militari au crescut de la 65.000 de euro la 70.000 de euro (plus 7,6%) pe parcursul lunii iulie, potrivit indexului imobiliar realizat de ZF în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker.

Astfel, o parte dintre proprietarii din Militari au reacţionat imediat la deschiderea Pasajului Basarab, care a scurtat cu circa 20 de minute drumul dintre zona de sud-vest a Capitalei şi nordul oraşului. Majorarea preţurilor solicitate vine în contextul în care media pentru trei camere la nivelul Capitalei a rămas constantă, în jurul a 80.000 de euro.

Apartamentele din Militari aveau preţuri de circa 120.000 de euro în 2008, anul în care piaţa imobiliară practic s-a blocat, iar preţurile au început să scadă. Con­sultanţii consideră însă că Pasajul Basarab nu justifică o majorare de aproape 8% a preţurilor într-o singură lună.

"În ultimele două luni nu am sesizat o creştere a preţurilor de listare pentru apartamentele din Militari, cu excepţia unor proprietari care au încercat să speculeze momentul. Diferenţe de preţuri de la o lună la alta apar şi din cauza faptului că în cartier sunt mai multe «subzone», în care sunt atât locuinţe construite în perioada anilor '90, cât şi blocuri mai vechi. Consider că introducerea metroului în Drumul Taberei, spre exemplu, ar avea un impact mult mai puternic asupra preţurilor din cartier decât Pasajul Basarab în Militari", apreciază Alexandru Pricop, managing partner în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Alexandru Pricop, managing partner în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania: Consider că introducerea metroului în Drumul Taberei, spre exemplu, ar avea un impact mult mai puternic asupra preţurilor din cartier decât Pasajul Basarab în Militari.

În zona 1 Mai, la capătul nordic al Pasajului Basarab, preţurile solicitate pentru apartamentele cu trei camere au scăzut cu aproape 10% pe parcursul lunii iulie, de la 103.000 de euro la 93.000 de euro, potrivit indicelui ZF. O posibilă explicaţie poate fi legată şi de faptul că locuitorii din nordul oraşului folosesc mai puţin Pasajul Basarab decât cei din sud, în condiţiile în care circa 80% din sediile de birouri din Capitală se află în zona de centru-nord a oraşului. Astfel, pentru locuitorii din această zonă Pasajul Basarab este mai degrabă un furnizor de trafic şi zgomot decât o soluţie.

Indicele ZF analizează 20 de zone din Bucureşti, iar în şapte dintre acestea preţurile medii ale apartamen­telor cu trei camere nu depăşesc 70.000 de euro, astfel că achiziţia poate fi realizată şi cu ajutorul programului "Prima casă", plătind un avans de maximum 15.000 de euro.

Zonele cu cele mai ieftine apartamente din Bu­cureşti sunt 1 Decembrie, Berceni, Colentina, Crângaşi, Drumul Taberei, Militari, Oltenţiei şi Titan, iar la polul opus - apartamente cu preţuri de peste 110.000 de euro - se află Unirii şi Piaţa Victoriei. Programul "Prima casă" 4 a început să îşi tureze motoarele după o primă lună în care au fost acordate credite pentru doar 300 de achiziţii. Între timp, numărul băncilor intrate în program a crescut la opt - BCR, BRD, CEC, Alpha Bank, Millennium, Piraeus, Banca Transilvania şi Raiffeisen. Aceste bănci au la dispoziţie un plafon de credite ipote­care garantate pe jumătate de stat cu o valoare cumulată de circa 1,3 miliarde de euro, respectiv circa 25.000 de tranzacţii care pot ţine pe linia de plutire preţurile locuinţelor cel puţin până spre sfârşitul acestui an.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video