Apartamentele de până în 60.000 euro, cele mai căutate. Vezi în ce zone găseşti cu precădere astfel de locuinţe

Publicat: | Autor: IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3506

Programul Prima Casă a stabilit un prag psihologic de 60.000 euro, pe care cei mai mulţi dintre cumpărătorii de astăzi nu sunt dispuşi să îl depăşească. Aşa se face că acum cele mai căutate locuinţe sunt cele care nu trec de pragul stabilit de programul guvernamental. IMOPEDIA.ro îţi spune în ce cartiere găseşti cu precădere astfel de locuinţe.

Apartamentele de până în 60.000 euro, cele mai căutate. Vezi în ce zone găseşti cu precădere astfel de locuinţeBucureştenii care doresc să cumpere o locuinţă care să se încadreze în plafonul stabilit de Prima Casă ar trebui să se uite spre cartiere precum Berceni, Drumul Taberei, Militari, Titan sau Pantelimon. Statisticile IMOPEDIA.ro arată că în aceste zone se află în general astfel de locuinţe.

Berceni

75% dintre ofertele imobiliare din zona Berceni care costă până în 60.000 euro sunt apartamente cu două camere, iar restul sunt proprietăţi cu trei camere.

În zona de sud se află garsoniere, vorbim de zona Berceni, dar într-un număr foarte mic, sunt condensate în blocurile vechi, construite înainte de anul 1977. Apartamentele cu două camere se situează în plaja de preţ 40.000 – 50.000 euro, iar apartamentele cu trei camere între 55.000 – 65.000 euro”, spune Giulo Angheloiu, preşedinte Premier Service.

Potrivit agenţilor imobiliari din Berceni, trei sferturi dintre cumpărătorii zonei contractează de la bănci credite Prima Casă,  iar restul celor care cumpără au, în general, bani cash, proveniţi din vânzarea unei alte proprietăţi.

Drumul Taberei

Datele IMOPEDIA.ro arată că 60% dintre proprietăţile de până în 60.000 euro din cartierul Drumul Taberei sunt apartamente cu două camere. Garsonierele şi locuinţele cu trei camere au aceeaşi pondere, ele ocupând fiecare 20% din piaţa locuinţelor ce se încadrează în plafonul garantat de stat şi de bănci prin programul Prima Casă”, explică Răzvan Muntean, general manager IMOPEDIA.ro.

Militari

Şi în cartierul Militari cele mai multe Care este plafonul maxim în cadrul programului Prima Casă? Plafonul maxim în cadrul programului Prima Casă a rămas acelaşi ca şi în 2010: 60.000 euro - pentru o locuinţă veche 70.000 euro - ... oferte Prima Casă sunt reprezentate de apartamentele cu două camere. Pe locul doi, potrivit statisticilor, se situează garsonierele, iar pe poziţia trei se află proprietăţile cu trei camere.

  • Apartamente două camere: 52%
  • Garsoniere: 25%
  • Apartamente trei camere: 18%

Titan

Titan este un alt cartier bucureştean unde ponderea locuinţelor ce nu costă mai mult de 60.000 euro este mare. Aici, jumătate dintre aceste proprietăţi sunt locuinţe cu două camere. 30% dintre apartamentele scoase la vânzare sunt garsoniere, iar restul - proprietăţi cu trei camere.

„Cei interesaţi de achiziţia unei garsoniere în zona Titan au, în general, un buget ce se situează în jurul valorii de 30.000 euro, iar cei care caută un apartament cu două camere au între 45.000 şi 48.000 euro. Persoanele care vor un apartament cu trei camere nu ar da peste 60.000 euro”, susţine Cornel Bălan, general manager agenţia imobiliară IBC Project.

Potrivit ultimului studiu de piaţă privind comportamentul cumpărătorilor din Capitală realizat de IMOPEDIA.RO., peste jumătate dintre bucureşteni nu ar fi dispuşi să plătească mai mult de 60.000 euro pentru un apartament, indiferent de numărul de camere.

CITEŞTE ŞI: Apartamentele cu trei camere, cele mai dorite locuinţe din Capitală Aproximativ jumătate dintre bucureştenii aflaţi în căutarea unei locuinţe sunt interesaţi de apartamente cu trei camere, reiese din ultimele ... Apartamentele cu trei camere, cele mai dorite locuinţe din Capitală

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video