Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Apartamentele executate silit pot fi cumparate si prin Prima Casa

Publicat: | Autor: Laura CIOCODEICA, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 16792

IMOPEDIA.ro continua seria articolelor privind procedurile intalnite in cazul achizitionarii prin licitatie a imobilelor executate silit.

Bunurile executate silit pot fi cumparate si prin credit, chiar si prin programul Prima Casa, in principiu. Facem mentiunea "in principiu" referitor la Prima Casa pentru ca exista riscul ca Fondul de Garantare sa nu finalizeze dosarul in termenul de 30 de zile avut la dispozitie, anunta reprezentantii site-ului de profil www.heima.ro. 

In randurile de mai jos sursa mentionata a detaliat o prima etapa, informala, privind achizitia unui imobil executat silit.

I. Faza initiala - de la aflarea anuntului si pana la participarea la licitatie

Mai citeste si ...Cum poti afla informatii despre imobilele scoase la licitatie de banciAnunturile licitatiilor pot fi aflate de pe site-urile bancilor (atentie! nu toate bancile au ales sa faca publice aceste anunturi) de pe site-uri specializate sau de la avizierul judecatoriilor in raza carora se afla bunul executat silit.

Odata identificat bunul care te intereseaza, este important sa iti faci temele.

Ia legatura cu executorul care se ocupa de licitatie. El iti poate oferi informatii importante despre:

- starea bunului: insistati sa primiti cat mai multe date, executorul este in posesia raportului de evaluare al bunului executat silit si va poate spune daca imobilul este locuit sau nu, care este starea imobilului, modificari sau imbunatatiri - informatii care nu se regasesc in publicatia de vanzare.

- cereti informatii legate de conditiile de participare la licitatie. Sunt situatii in care bancile cer oferta scrisa in plic cu 5 zile inainte de data licitatiei, altele doar cu o zi inainte, altele nu impun aceasta formalitate. De asemenea - exista termene pentru plata garantiei de 10% din pretul de pornire - conditie obligatorie pentru participarea la licitatie. Intereseaza-te de posibilitatea de a plati in RON pentru un pret de pornire exprimat in alte monede sau solicita efectuarea platii garantiei direct in moneda pretului de pornire (evitati astfel pierderi datorate diferentelor de schimb la plata garantiei sau la ridicarea ei, in cazul in care nu ati castigat licitatia)

- incercati pe cat posibil sa comunicati cu executorul pe e-mail. Recomandam aceasta metoda pentru ca elimina neintelegerile care pot aparea intr-o conversatie telefonica, veti primi informatiile grupate si usor de verificat pentru pasii de urmat mai tarziu si nu in ultimul rand, aveti si o dovada a conditiilor ce v-au fost comunicate.

- ofertele scrise depuse inaintea licitatiei (daca au fost cerute) nu va ingradesc in niciun fel participarea la licitatie. Puteti in cadrul licitatiei sa oferiti sume diferite fata de cea oferita in scris.

- in cazul in care castigati licitatia, garantia de 10% din pretul de pornire va reprezenta avans pentru plata integrala a bunului. Termenul de plata al sumei cu care s-a adjudecat bunul este de 30 zile de la data licitatiei.

- in cazul in care nu ati castigat licitatia - garantia de 10% platita pentru participarea la licitatiei va este restituita integral. Atentie - nu exista termen legal pentru restituirea garantiei, in mod normal se face cel tarziu in a doua zi dupa licitatie.

 

 

 

 

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video