Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Apartamentele ieftine: soluţia care i-a avantajat în criză atât pe clienţi, cât şi pe dezvoltatori

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3527

În vremuri în care cele mai multe voci anunţă moartea pieţei imobiliare autohtone, există clienţi, dezvoltatori, dar şi analişti economici care aduc o completare acestei sintagme. Ei sunt de părere că se poate vorbi mai degrabă despre moartea pieţei imobiliare, aşa cum o ştiam până acum.

Cosmopolis ResidenceVânzătorii care au ştiut să se reorganizeze au aflat că locuinţele ieftine se vând, indiferent de vremurile pe care le traversează economia. Aşa se face că unul dintre cei mai importanţi jucători de la noi anunţă că a vândut de trei ori mai multe locuinţe decât anul trecut.

Anul acesta, criza nu a fost nici pe departe atât de dură pe cât a fost în 2010, arată raportul de vânzări al celor de la Opus Land Developement, dezvoltatorii proiectului Cosmopolis. Compania a anunţat că a vândut 166 de locuinţe anul acesta, de aproape trei ori mai mult decât anul trecut, când a vândut doar 60 de unităţi.

 „Din calculele noastre, noi suntem lideri în materie de vânzări de apartamente noi în zona Ilfov. Anul acesta am reuşit să ne consolidăm poziţia şi să ne creştem cota de piaţă, atrăgând în proiectul nostru atât consumatorii finali, cât şi un fond de investiţii - Benevo", spune Ahmet Buyukhanli, acţionarul majoritar Opus Land Development SA.

Cel mai mare interes s-a simţit în cazul apartamentelor, care au preţuri ce pornesc de la 38.000 euro + TVA de 5%. Astfel, s-au vândut 155 de apartamente şi şapte vile, spun repreyentanţii Cosmopolis. Din totalul vânzărilor, un număr de 102 unităţi au fost tranzacţionate către clienţi finali, aceste achiziţii fiind finanţate în proporţie de 65% prin programul Prima Casă. Anul acesta au fost finalizate 162 de apartamente şi şapte vile înşiruite în Cosmopolis.

CITEȘTE ȘI Criza avantajează clienţii. Aceştia pot cumpăra locuinţe de calitate la preţuri mici. Apartamentele cumpărate de pe hârtie sau off-plan, cum le numesc dezvoltatorii, s-au transformat în ultimii ani în cea mai mare ... Criza avantajează clienţii. Aceştia pot cumpăra locuinţe de calitate la preţuri mici


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video