Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Apartamentele noi sunt la fel de scumpe în lei ca în 2008

Publicat: | Sursa: Ziarul Financiar | Numar afişări: 1523

Preţurile locuinţelor din cinci dintre cele mai mari ansambluri rezidenţiale din Capitală au scăzut în lei cu doar 2-3% pe parcursul ultimilor trei ani, în ciuda perioadei de recesiune care a dus la blocarea tranzacţiilor, potrivit unei analize a ZF.

sursa: zf.roÎn euro, dezvoltatorii au redus preţurile cu 15-17%, dar deprecierea cursului leu/euro cu circa 13% a anulat astfel discounturile operate de către investitorii imobiliari.

În cele cinci proiecte analizate au fost construite 2.500 de locuinţe, dar care au aproape 900 de unităţi nevândute, la preţuri în lei comparabile cu cele de la începutul crizei.

Practic, devalorizarea leului şi îngheţarea salariilor pe parcursul ultimilor trei ani au făcut ca populaţia să îşi permită cu greu să cumpere apartamente noi, în condiţiile în care acestea au preţuri în euro, în timp ce peste 90% din popu­laţie este plătită în lei.

Singurul element care a contribuit semnificativ la reducerea preţului final de achiziţie a unui apartament nou a fost diminuarea cotei de TVA de la 19% la 5% pentru apartamentele cu un preţ mai mic de 380.000 de lei, dar această reducere de preţ de aproape 12% a fost suportată din bugetul statului, neafectând practic marjele dezvoltatorilor imobiliari.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video