Cum poate un apartament lat de doi metri să se vândă cu 1 milion de euro? Este simplu: poziționarea și facilitățile oferite sunt de nerefuzat. Este concretizarea regulii de aur din imobiliare, care spune că zona dictează prețul. Este vorba despre un apartament din Londra, situat într-una dintre cele mai cochete și liniștite cartiere ale metropolei.

41294-interior_1.jpgUna dintre cele mai interesante proprietăți scoase la vânzare în acest început de an este locuința londoneză cu o lățime de doar doi metri, dar cu un preț invers proporțional: 1 milion de euro. Proprietatea se găsește în vestul Londrei, în

Hammersmith și este veche din anul 1850, când se presupune că a fost construită pe post de spălătorie în era Victoriană. Locuința are trei camere și două terase pe acoperiș, iar proprietarul – care a locuit acolo 13 ani – a renovat-o complet. Dar deși este foarte îngustă, locuința are o suprafață desfășurată de 90 mp, ceea ce o face mai mare decât multe alte proprietăți din zonă, chiar și decât cele nou construite. Locuința are patru etaje, cu bucătăria și un vestibul la parter. La primul etaj se găsesc un dormitor, o toaletă, o baie și o primă terasă. La al doilea etaj sunt două dormitoare și două studiouri, iar la ultimul etaj este o altă terasă.

„Este o proprietate cu adevărat unică. Inițial nu avea una dintre terase. Este o adevărată piesă de41295-interior_3.jpg istorie londoneză victoriană. Acum este o rezidență în bine cunoscuta și liniștita zonă Brackenbury”, eplică Simon Triglia, sales manager at the Hammersmith office of Dexters.

Proprietarul pare să se despartă cu greu de locuința sa

„Regret faptul că trebuie să părăsesc ceea ce a fost o locuință minunată și liniștită, într-un cartier prietenos. Am făcut multe schimbări de când ne-am mutat, inclusiv să dărâmăm niște pereți pentru a câștiga niște spațiu, am renovat complet locuința, am adăugat luminozitate, am colorat interiorul și am folosit mobilă minimalistă pentru a potența senzația de spațiu. În ciuda dimensiunilor neobișnuite ale locuinței, de fapt oferă o suprafață generoasă în total”, explică proprietarul.

41296-interior_4.jpgPrețul de 1 milion de euro transformă locuința într-un record de preț. Este de patru ori mai scumpă decât prețul mediu al unui apartament în Anglia. Cu toate acestea, este unul dintre cele mai ieftine apartamente cu trei camere din Hammersmith. Potrivit estimărilor, prețul mediu pentru Hammersmith de anul trecut de fost de 1,1 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI:

Top 10 – Orașe cu cele mai mari creșteri de preț, în imobiliare

 

4 March 2017