Cei mai mulţi dintre cei care locuiesc în apartamente neizolate sunt persoane în vârstă, peste 60 de ani. Pe de altă parte, mai mult de jumatate dintre cei care detin astfel de izolatii pentru apartamentele proprii au varste cuprinse intre 36 si 60 de ani.

22520-07apartamente_vs_91f70644cf.jpgMai mult de jumătate dintre românii din mediul urban nu au apartamentele izolate termic, potrivit studiu realizat pentru CaleaEuropeană.ro de către compania de cercetare Reveal Marketing Research.

Majoritatea respondenţilor s-a pronunţat în favoarea izolaţiilor termice, recunoscându-i rolul în economisirea căldurii şi prin urmare şi a banilor cheltuiţi pentru aceasta, precum şi în sporirea confortului în propriile locuinţe. Astfel, 83% dintre respondenţi sunt de părere ca izolaţiile termice sunt o investiţie ce merită realizată iar 68% chiar ar avea intenţia de a apela la ele dacă ar avea banii necesari.


O treime dintre români nu vor să investească în izolarea locuinţelor

Potrivit studiului Reveal Marketing Research, 34% dintre respondenţi nu vor sa investească în izolare pentru că sunt de părere că diferenţa de costuri nu este semnificativă, iar 45% dintre ei spun că acestea sunt dezirabile dar nu neapărat necesare. Un alt procent, de 35% sunt de părere că nu merită să cheltuiască bani izolandu-şi singuri termic apartamentele deoarece blocul în care locuiesc oricum se află pe lista celor ce vor fi reabilitate termic pe banii primăriei.

Din cauza preţului destul de ridicat, 42% dintre cei intervievaţi spun că ar da aceşti bani numai daca ar fi constranşi de situaţie, referindu-se la o acţiune a asociaţiei de locatari prin care să se hotărască izolarea întregului bloc de locuinţe. Referindu-se tot la dimensiunea investiţiei, 45% spun că mai degrabă ar merita să dea aceşti bani pentru o centrală de apartament.

Îndemânarea muncitorilor, mai importantă decât reputaţia firmei

Pentru o buna izolare, 80% dintre respondenţi spun că este importantă îndemânarea persoanelor care o fac şi tot atâţia s-au pronunţat pentru calitatea materialelor folosite, în timp ce un procent de 69%, sunt de părere că este importantă reputaţia firmei care o realizează. Dacă ar avea de ales între izolaţie exterioară şi una interioară, 75% dintre cei întrebaţi ar prefer-o pe cea exterioară.

Majoritatea respondenţilor - 60% declară că ştiu care ar fi costurile izolării termice a apartamentelor proprii, în timp ce pe ceilalţi - 40% nici nu îi interesează acest aspect, pentru că oricum nu şi-ar permite aceasta investiţie.


Sursa

8 December 2011