Un Plan Urbanistic Zonal ilegal, modificat cu pixul, a primit avizul Agenţiei de Protecţie a Mediului. Acest lucru permite construirea unui bloc înalt de 14 etaje în Parcul Tineretului în ciuda actelor false depuse la dosar.

foto:Dragos Stoica, Jurnalul.roIniţial, PUZ-ul a fost proiectat pentru un imobil cu un etaj, diferenţa până la 14 fiind făcută din condei.

Pe principiul totul este posibil, pe un teren de aproximativ 2.000 de metri din Parcul Tineretului, situat mai exact pe Strada Secerei 126, se va construi un turn de 14 etaje, asta în condiţiile în care actele pe baza cărora s-au obţinut avizele, inclusiv cel de mediu, au fost false.

 Cazul a fost semnalat de Jurnalul Naţional încă din vara acestui an, dar nici o autoritate în măsură nu a încercat să repare ilegalităţile şi să tragă la răspundere persoanele implicate.

În luna octombrie a anului 2005 a fost avizat spre neschimbare "PUZ Tineretului", document validat şi prin HCGMB nr. 232/2005. Nici o funcţiune din acest PUZ iniţial nu avea prevăzută o zonă M2 care să permită construirea de imobile.

"Transformarea PUZ Parcul Tineretului din V1 în L1a şi apoi în M2 s-a făcut hoţeşte, din condei. S-a inventat un PUD care a permis o metamorfozare ilegală a PUZ-ului din L1a în M2. Cu pixul, direct pe hartă. Fără să obţină vreun aviz al Agenţiei Române de Protecţie a Mediului. Acordul de Mediu nu putea fi eliberat fără analizarea acestei metamorfozări ce trebuia cercetată de Comisia de Avizare Tehnică a Agenţiei de Mediu.

Astfel, în loc de un P+1, pe cei 2.033 mp, se va putea ridica un 3S+P+14 cu 60 de apartamente. Se încalcă Hotărârea 1076, care nu permite schimbarea destinaţiei zonelor verzi", ne-a declarat Nicolae Rădulescu Dobrogea, preşedintele Eco Civica.

 

Organizaţia neguvernamentală a cerut evaluare de mediu şi consultarea riveranilor, date fiind impactul şi precedentul asupra zonei Parcului Tineretului.

10 December 2009