Cristina Constantin şi Cosmin Pavel, arhitecţii care au realizat proiectul Casa Capital în valoare de 60.000 de euro, au câştigat Bienala Naţională de Arhitectură Bucureşti 2012, secţiunea arhitectura locuinţei, cu o casă de la Bragadiru construită din garaje prefabricate de beton.

26831-untitled-2.jpgCei doi arhitecţi s-au folosit de cinci module prefabricate de 3 X 5,6 metri pentru a realiza o locuinţă neconvenţională. Astfel, fostul garaj a devenit o prelungire a locuinţei de la bloc, după cum este descris proiectul pe pagina de internet a bienalei.

„Prin recuperate, alăturare, relaţionare, cele cinci garaje merg mai departe, sunt altceva decât ceea ce au fost menite să fie la început. Proiectul porneşte de afară, cu multe curţi şi o haină modestă. Fostele garajele pot fi recunoscute însă mai ales la interior. Fiecare dintre cele cinci module ajunge să conţină, să strângă laolaltă lucruri felurite, să adăpostescă altfel. Locuită, casa joasă se adună în sine pentru a se întoarce către afară, în limita strânsă a zidului de împrejmuire“, se mai arată în prezentarea proiectului.

Cristina Constantin şi Cosmin Pavel, alături de Mirela Vlăduţă, sunt fondatorii atelierului de arhitectură Abruptarhitectura, care au contribuit anul trecut la realizarea proiectului „Casa Capital“, un experiment realizat de revista Capital care avea în vedere realizarea unui proiect de casă pe pământ care să se încadreze într-un buget de 60.000 de euro.

 

Sursa

18 October 2012