Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Armonia Brăila, pe urmele City Mall: A treia licitaţie şi nimeni nu vrea să dea 25 mil. euro pe el

Publicat: | Sursa: Capital | Numar afişări: 1515

Istoria se repetă în cazul mallului Armonia din Brăila, intrat în faliment în decembrie anul trecut şi aflat în proces de valorificare prin licitaţie publică cu strigare. Investitorii nu s-au înscris nici la a doua licitaţie organizată în 3 mai, iar astăzi va fi repetată procedura. Similar, City Mall a trecut prin cinci licitaţii eşuate până s-a decis vânzarea prin negociere directă.

sursa: capital.roPreţul de vânzare al Armonia Brăila, stabilit la 25 mil. euro în urma evaluărilor, rămâne neschimbat şi la ce-a de-a treia licitaţie.

„La licitaţiile organizate până în prezent nu s-a înscris nimeni, deşi au fost persoane interesate de achiziţionarea acestui activ. Deocamdată nu a fost aprobată de către creditori o altă strategie  de valorificare. Dacă nici la licitaţia din 17.05.2012 nu se va prezenta niciun ofertant, se va convoca o nouă şedinţă a creditorilor pentru a vedea care ar fi cea mai bună strategie de valorificare a acestui activ“, a declarat pentru Capital Georgeta Varian, partner al Casei de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al mallului.

Aceasta a mai spus că o eventuală reducere a preţului va fi dezbătută în cadrul următoarei Adunări a Creditorilor. Mallul din Brăila a intrat în faliment cu datorii totale de 35 mil. euro, din care Volksbank are de recuperat 28 mil. euro. Din start, instituţia finanţatoare – care are prioritate în recuperarea creanţelor – a punctat o pierdere de 3 mil. euro. Cât despre restul celor 32 de creditori ai Armonia Brăila, aceştia au şanse minime de recuperare a banilor.

Spre exemplu, City Mall a fost vândut aproape la jumătate din preţul de pornire al primei licitaţii, iar cele două bănci implicate în proiect – UniCredit Ţiriac Bank şi Bancpost - au pierdut circa 25 mil. euro.

„Sumele obţinute vor fi distribuite creditorilor în conformitate cu prevederile  legale în materie şi abia după aceea vom putea vorbi despre diferenţa ce ar rămâne de acoperit“, explică Georgeta Varian.

Până acum doar două malluri au mai fost vândute din cauza intrării în incapacitate de plată: Tiago Mall din Oradea, vândut pentru 30,5 mil. euro lui Gabriel Popoviciu, şi City Mall cumpărat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas pentru 17,3 mil. euro.

Dezvoltatorul Armonia Brăila, RED Management Capital, controlat de fondurile de investiţii Warburg Pincus (SUA) şi GED (Spania), a finalizat până acum mallul Armonia din Arad, vândut către Immofinanz pentru 120 mil. euro, şi avea în plan o reţea de centre comerciale de tip „street-mall“ în oraşe  cu o populaţie de 25.000 – 75.000 de locuitori. Pe lista RED se aflau localităţile Huşi, Marghita, Slobozia şi Miercurea Ciuc. Mallul din Brăila a fost inaugurat în noiembrie 2008 şi a funcţionat timp de câteva luni, după care a fost închis. Proprietarii proiectului au anunţat în repetate rânduri că vor transforma proprietatea într-un centrul comercial de tip outlet, însă negocierile cu principalul creditor au eşuat forţând intrarea firmei în insolvenţă şi ulterior în faliment.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video