Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, instituţie de învăţământ cu un buget anual de aproximativ 150 de milioane de lei (34 mil. euro), cumpără cu 3,8 milioane de euro o clădire istorică situată pe un teren de aproape 1.000 de metri pătraţi din Piaţa Romană, pe care intenţionează să extindă sediul universităţii.

28181-15-vila-ase-romana-og.jpgClădirea, situată "gard în gard" cu sediul ASE din centrul Bucureştiului, a fost scoasă la vânzare şi adjudecată de ASE după ce proprietarii imobilului, firma Proconces Ro, controlată de investitori spanioli, a intrat în insolvenţă, având un credit de 3,8 mil. euro de rambursat către UniCredit Ţiriac Bank.

"Istoria acestei clădiri este legată de cea a ASE-ului. De zece ani ne-am chinuit să cumpărăm această proprietate şi acum am reuşit. Vom merge la Ministerul Culturii să vedem ce statut are, dacă putem să o demolăm, pentru a construi un corp nou prin care să închidem semicercul acesta", a declarat Pavel Năstase, rectorul ASE, care nu a oferit informaţii legate de preţul de achiziţie, menţionând că banii nu au fost deocamdată plătiţi.

 

Sursa

23 November 2012