Mai mult decât imobiliare!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Asigurările obligatorii au acoperit mai puține daune, în 2015

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 779

Anul 2015 a fost unul agitat, pentru Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale. Căderea bruscă din prima parte a anului a fost compensată de redresarea neașteptată din al doilea trimestru. Cu toate acestea, societatățile care emit polițele de asigurare obligatorie a locuinței nu reușesc în continuare să convingă locuitorii din mediul rural să semneze asigurarea obligatorie. Clienții vin în special din marile orașe.

asigurare obligatorieFinalul anului trecut a marcat aproape 1,6 milioane de contracte în vigoare pentru PAID, în creștere cu 6,7% față de sfârșitul anului anterior.  Evoluția a fost una tumultoasă. La începutul anului, numărul polițelor de asigurare a crescut de la 1,49 milioane de polițe la 1,52 milioane de contracte, ceea ce era o evoluție așteptată. Mai puțin previzibilă a fost prăbușirea care a urmat: PAID a pierdut masiv clienți, până totalul de 1,48 milioane de contracte semnate, mai puțin decât la finele anului anterior. Acest derapaj s-a compensat însă până la sfârșitului anului 2015, când erau în vigoare 1,59 de milioane de polițe.

Numărul solicitărilor de despăgubire s-au înjumătățit, în ultimul an

Asigurările obligatorii și-au dovedit eficiența în mai multe cazuri: puțin peste o mie de clienți au solicitat despăgubiri, care au cumulat 3,1 milioane de lei. Totuși, numărul a fost infim, față de anul 2014, când despăgubirile s-au ridicat la aproape trei milioane de lei. Profilul clienților a rămas neschimbat, majoritatea covârșitoare a acestora, respectiv peste 74%, fiind din mediul urban. Numărul celor care locuiesc la apartament este ceva mai mare: 900.000, comparativ cu cei care locuiesc la case, care numără 690.000. Numărul acestora ar trebui să fie însutit mai mare, dat fiind faptul că toți proprietarii de locuințe au obligația de a încheia o poliță de asigurare. Aceasta le oferă despăgubiri în cazul catastrofelor precum cutremure, alunecări de teren sau inundații în limita unei sume asigurate de 10.000 sau 20.000 de euro. Prețul se stabilește în funcție de structura locuinței asigurate, valoarea primei fiind de două feluri: 10 euro sau 20 de euro. În România, fondul locativ oficial, în urma ultimului recensământ, este de aproximativ 8,8 milioane de locuințe. Proprietarii care nu au semnat polițele de asigurare obligatorie riscă amenzi de până la 500 de lei, aplicate de autoritățile locale.

PAID are o vechime de șapte ani, pe piața asigurărilor din România

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a fost înființat în septembrie 2009. Cei mai mari acționari ai asigurătorului sunt Astra, Groupama și Gothaer România, fiecare cu o cotă de 15% în capitalul social. Generali România are o participație de 11%, iar ABC Asigurări, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins, Grawe România și UNIQA România dețin câte 5,5% din acțiunile companiei. Primele polițe emise de PAID, cunoscute și sub denumirea PAD, au fost emise în iulie 2010.

CITEȘTE ȘI:

 


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
300Imopedianew.jpg

RSS
Primeste stirile pe e-mail
OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
gama300_250.jpg
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video