Tranzactiile prin care un investitor vinde actiuni in cadrul unui proiect imobiliar nefinalizat companiei de constructii ar putea fi mai des intalnite, reprezentand o varianta accesibila si de luat in calcul in anumite situatii, sustin avocatii DLA Piper, care au consiliat vanzarea unei participatii de 50% din Atrium Center Arad.

sursa:www.wall-street.roRecent, dezvoltatorul Atrium Centers a vandut 50% din participatia in proiectul Atrium Center Arad catre Arcadom, constructorul maghiar al mall-ului, in schimbul sumei de 6 milioane de euro. In plus, Arcadom s-a angajat sa ramburseze, impreuna cu Atrium Centers, imprumutul de 59 milioane euro contractat de la banca MKB pentru dezvoltarea mall-ului.

"Pe parcursul negocierilor au existat momente in care au trebuit delimitate si reflectate foarte clar interesele si obligatiile unui constructor de cele ale investitorului si in astfel de momente pot aparea abordari si pozitionari diferite ale partilor. Nu excludem insa realizarea altor asemenea tranzactii, deoarece asocierea investitorului si a constructorului in finalizarea cu succes a proiectului poate fi o varianta accesibila si de luat in considerare in anumite situatii", a explicat Alin Buftea, Senior Associate in cadrul casei de avocatura DLA Piper Romania.

Un deal asemanator a fost incheiat la inceputul anului trecut de catre divizia imobiliara a grupului TNG, care impreuna cu antreprenorul general Baumeister, ambele detinute de omul de afaceri Dan Adamescu, au preluat spre finalizare proiectul Central Apartments de la Westhouse Group.

 

 

 

 

 

Sursa

29 March 2010