Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 

Au apărut bani pentru Prima Casă 6: băncile primesc fonduri

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5461

De la Prima Casă 4, încep discuţiile pentru Prima Casă ... 6. BCR, una dintre băncile cu rol cheie în programul Prima Casă, a anunţat că a primit deja banii pentru a șasea etapă a programului guvernamental. Este vorba despre echivalentul a 50 milioane euro, din care o parte importante se adresează clienţilor interesaţi să cumpere o locuinţă ANL.

Au apărut bani pentru Prima Casă 6: băncile primesc fonduriFondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii a acordat BCR  un plafon de 220 milioane lei pentru acordarea de credite în cadrul Prima Casă 6. 70 de milioane de lei din acest total sunt însă Fondurile „Prima Casă” pentru locuinţele ANL, majorate cu 200 milioane lei Fondurile programului „Prima Casă” destinate locuinţelor ANL au fost suplimentate cu peste 45 milioane euro. Hotărârea a fost ... destinaţi exclusiv achizitionării locuinţelor contruite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe.

„BCR beneficiază de cel mai mare plafon distribuit în programul Prima Casă 6, în cadrul căreia se acordă numai credite în monedă naţională. BCR a fost un puternic susţinător pe tot parcursul derulării programului Prima Casă, în unele etape  ajungând să  deţină o cotă de piaţă de până la 45%. Specialiştii BCR estimează că vor utiliza cea mai  mare parte a plafonului până la finalul anului 2013”, arată un comunicat al băncii.

Criterii de eligibilitate pentru Prima Casă 6 în lei

Condiţiile generale pentru Prima Casă 6 au rămas aceleaşi de la ediţia anterioară. Astfel, poate beneficia de creditul Prima Casă 6 orice persoană fizică care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia, nicio locuinţă, indiferent de modul şi momentul în care a fost dobândită. Excepţie fac cei care deţin în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă în suprafaţă utilă mai mică de 50m², cu condiţia ca aceasta să nu fi fost achiziţionată prin programul Prima Casă.

„Primul pas pe care trebuie sa îl facă o persoană care doreşte să achiziţioneze o locuinţă prin programul Prima Casă este să vină la bancă, chiar dacă nu a găsit încă locuinţa de care are nevoie. Consilierii BCR îi vor prezenta detalii privind creditul, documentele necesare pentru dosarul de credit, valoarea estimată preliminară a creditului şi rata lunară de plată. Creditul poate fi aprobat chiar şi înainte de găsirea imobilului care urmează să fie achiziţionat, clientul având la dispoziţie 120 de zile în care să se hotărască ce locuinţă doreşte”, arată oficialii BCR.

Potrivit calculele făcute de oficialii BCR, pentru un credit de 160.000 lei, deci aproximativ 36.000 euro, pe o perioadă de 30 de ani, rata lunară în acest moment este de 1.045 lei, în cazul clientului care îşi virează salariul într-un cont BCR.

„Pentru demararea creditului, clienţii trebuie să dispună de un avans de minim 5%, iar banca acceptă până la trei coplătitori, cu condiţia ca la finalizarea creditului, atât solicitantul, cât şi coplătitorii să aibă vârsta maximă de 75 ani”, completează oficialii BCR.

Din august 2009, BCR a acordat credite în valoare de peste 1.2 miliarde EUR în cadrul Programului Guvernamental Prima Casă. 31.000 de familii şi-au achiziţionat astfel prima locuinţă.

CITEŞTE ŞI: Creditele Prima Casă se vor acorda doar în lei. O decizie păguboasă pentru clienţi, atrag atenţia specialiştii Creditele Prima Casă se vor acorda doar în monedă naţională. Nu este însă cea mai avantajoasă soluţie pentru cei care vor să îşi ... Creditele Prima Casă se vor acorda doar în lei. O decizie păguboasă pentru clienţi, atrag atenţia specialiştii

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video