Ați auzit de antreprenorul care mai investește în real estate? Nu e o retorică din folclorul de criză. Augustin Pleșea știe cel mai bine de ce.

După aproape o oră în care discuția dintre MONEY EXPRESS și fondatorul businessului Cargus ­curge fără ezitări în răspunsuri, Pleșea își iese din ritm la întrebarea despre suma pe care a primit‑o din vânzarea către DHL a companiei de curierat și păstrează pentru prima dată câteva secunde de tăcere.

Se repliază însă repede, zâmsursa:moneyexpress.robește și mărturisește că „am luat niște bani". „Nu pot să vorbesc despre sumă, dar cei 50 mil. euro vehiculați nu sunt reali. Pot să spun însă că sunt foarte mulțumit de afacerea pe care am făcut‑o". Ezită o clipă și când e întrebat dacă a investit toți banii din tranzacția Cargus‑DHL (aprilie 2008), înclină afirmativ din cap și spune că „nu am credite". Adică poate investi într‑o perioadă în care nu puțini sunt dezvoltatorii care și‑au înghețat proiectele.

ANUL BANILOR.

Investițiile în imobiliare au reprezentat aproximativ 70% din totalul de investiții de 30 milioane de euro realizate în ultimii ani, conexe activității Cargus", face Pleșea un bilanț al trecutului său de investitor imobiliar, explicând că nu a încetinit în nici un moment ritmul investițiilor din real estate. Ritm pe care îl menține și acum, prin patru noi proiecte: un complex de 28 de vile la Buftea, altul de 88 de vile la Sânpetru - Brașov, două pensiuni la Babana‑Pitești și 25 case în Câmpina, dezvoltate în zone în care a cumpărat deja zeci de hectare de teren.


Sursa

10 March 2010