Tinerii care îşi întemeiază o familie la Rappottenstein, un orăşel din Austria şi fac un copil în următorii zece ani primesc gratuit de la autorităţi loturi de pământ cu suprafaţa cuprinsă între 800 şi 900 mp.

Austria: Primeşti teren gratis dacă faci un copilDacă în Statele Unite ale Americii zeci de familii s-au mutat în corturi, criza lăsându-i fără slujbe şi, implicit, fără casele ale căror rate nu le mai pot plăti, într-un orăşel prosper austriac, nimeni nu şi face griji din pricina ipotecilor.

Iniţiativa primăriei orăşelului situat în nordul Austriei, aproape de graniţa cu Cehia are drept scop repopularea acestuia, deoarece în prezent în Rappottenstein locuiesc doar 1.760 de persoane.

Potrivit publicaţiei Kurier, citată de Eurobuild Polonia, pentru a putea beneficia de pământul oferit de statul austriac doritorii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să fie căsătoriţi sau să se căsătorească în viitorul apropiat, să-şi construiască o casă  pe terenul primit în următorii trei ani şi să facă cel puţin un copil în următorii zece ani.

Cei care nu se conformează, vor trebui să plătească pentru pământul primit 12.000 de euro.

12 March 2009