Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

INS: peste 14.000 autorizații de construire, eliberate în primele cinci luni din 2015

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 891

Ușoară creștere, pe segmentul rezidențial: în primele cinci luni ale acestui an, au fost eliberate aproape 14.200 de autorizații de construire, în urcare cu circa două procente față de aceeași perioadă a lui 2014. Un sfert dintre acestea au fost eliberate în luna mai, iar peste 64% dintre documente au mers în mediul rural.

INS: peste 14.000 autorizații de construire, eliberate în primele cinci luni din 2015Numărul autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale a urcat cu 1,9% în primele cinci luni ale lui 2015, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 14.185 documente, potrivit celui mai recent raport emis de Institutul Național de Statistică (INS).

„Creșteri s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Est (+192 autorizații), Nord-Est (+174) și Sud-Muntenia (+99). Scăderi a numărului de autorizații eliberate pentru construirea de clădiri rezidențiale au fost în următoarele regiuni de dezvoltare: Centru (-104 autorizații), București-Ilfov (-36), Vest (-35), Sud-Vest Oltenia (-28) și Nord-Vest (-2)”, precizează oficialii INS.  

Autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale,  pe regiuni de dezvoltare, în lunile aprilie 2015 şi mai 2015În luna mai, au fost eliberate 3.654 de autorizații pentru construirea de clădiri rezidențiale, din care 64,1% au fost pentru construcții din afara orașelor. Față de luna aprilie a aceluiași an, se înregistrează o apreciere de aproape nouă procente, iar distribuția în profil regional indică cele mai semnificative creșteri în: Nord-Est (+185 autorizații), Sud-Est (+72) și Sud-Vest Oltenia (+40).

„Potrivit estimărilor din luna iunie 2015, în activitatea de construcții se va înregistra pentru următoarele trei luni, creștere a volumului producției (sold conjunctural +18%). Managerii estimează creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +9%) și a stocului de contracte și comenzi (sold conjunctural +12%). În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții, se preconizează relativă stabilitate a acestora (sold conjunctural +2%)”, conchid reprezentanții Institutului Național de Statistică.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video