Banca Europeana pentru Investitii (BEI) ar putea finanta 50% din costul pentru doua tronsoane si centura Ploiestiului care fac parte din viitoarea autostrada Bucuresti - Brasov, a declarat ministrul Radu Berceanu.

Autostrada Bucureşti - Braşov va fi gata în 5 aniAcesta a adaugat ca autostrada Bucuresti - Brasov ar putea fi deschisa circulatiei peste aproximativ 5 ani (n.r. 2014).

De asemenea, ministrul a declarat, in timpul unei vizite efectuate la santierul de la Moara Vlasiei, ca in cursul acestui an vor fi finalizati 30 de kilometri de autostrada intre Moara Vlasiei si Ploiesti.

"Acesti kilometri de autostrada vor fi finalizati insa nu vor fi neaparat utilizabili, pentru ca pe aceasta sectiune exista si poduri ale caror lucrari sunt mai complexe", a explicat ministrul Radu Berceanu.

Mai mult, ministrul transpoturilor si infrastructurii a precizat ca pana in decembrie 2010 vor fi gata lucrarile de la Centura Bucurestiului pana la Ploiesti.

Radu Berceanu a mai precizat ca lucrarile dintre Centura Bucurestiului si Capitala vor fi terminate mai tarziu, acestea fiind intarziate in special din cauza dificultatii cu care se realizeaza exproprierile si a dezinteresului autoritatilor locale.

"In schimb, exproprierile dintre Centura Bucurestiului si Moara Vlasiei au fost efectuate in proportie de 100% iar lucrarile nu mai intampina niciun impediment in acest sens", a adaugat Radu Berceanu.

Nu in ultimul rand, ministrul a spus ca in urmatoarele 10 zile urmeaza sa fie ales contractantul pentru tronsonul Comarnic - Brasov, lucrarile la acesta urmand sa inceapa la scurt timp dupa aceea.

  • Lungimea sectorului de autostrada Bucuresti - Moara Vlasiei este de 19,5 km. Acesta cuprinde 3 poduri, 3 pasaje, 2 noduri rutiere si 16 podete. Sectorul Moara Vlasiei - Ploiesti are o lungime de 42,5 km si cuprinde 11 poduri, 17 pasaje, 7 noduri rutiere si 48 de podete.

 

  • Valoarea contractului pentru sectorul Bucuresti - Moara Vlasiei este de 192,5 milioane de euro, in timp ce pentru sectorul Moara Vlasiei - Ploiesti valoarea contractului ajunge la 308,7 milioane de euro.

Centura Ploiesti Vest are o lungime de 12,85 km iar valoarea contractului este de 27,9 milioane de euro.

Sursa

2 April 2009