Autostrada suspendata ar putea trece pe sub Parcul Herastrau, aceasta fiind una dintre cele trei variante aduse in dezbatere publica de catre edilii Capitalei. Pana la sfarsitul acestui an, va trebui aleasa cea mai buna varianta pentru bucuresteni.

19740-car_photo_223813_5.jpgSubiectul este insa unul controversat, mai ales ca vorbim despre diferente mari de cost. Cert este ca Primaria Capitalei tinde spre cea mai scumpa si complicata optiune care include un tunel lung de 2 km pe sub parcul Herastrau si costa peste un miliard si jumatate de euro.

Grandiosul proiect, numit si autostrada suspendata va porni de undeva de aici din zona Soselei Colentina si va avea aproximativ 16 km. In functie de varianta aleasa dintre cele trei aflate in dezbatere publica, traseul va avea tuneluri, pasaje supraterane si subterane.

Traseul este insa aproximativ acelasi. Drumul expres porneste din Nord-Est si uneste Soseaua Petricani, Soseaua Pipera, Bulevardul Aerogarii, DN1, Calea Grivitei oprindu-se undeva in spatele Lacului Morii iesind in centura astfel incat intreg Bucurestiul sa poata fi parcurs printr-un soi de inel median.


Sursa

15 July 2011