Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

O nouă autostradă este în plan, pentru România: tronsonul Târgu Neamț-Iași

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2994

Moldova se pregătește pentru autotrada Târgu Mureș-Iași-Ungheni. Mai precis, tronsonul Târgu Neamț-Iași, care ar putea fi dat în lucru chiar anul acesta. Mai întâi, la nivel de detalii tehnice – proiectarea și execuția. Abia apoi urmează construcția, dar dat fiind faptul că și această autostradă este deja în plan incipient de mai bine de 10 ani, entuziasmul celor interesați este unul temperat de realitate.

autostradaAutostrada care traversează Moldova este cea mai scumpă dintre autostrăzile locale: 4 miliarde de euro. Prețul estimat inițial a fost de 9 miliarde de euro. Dar au trecut deja 10 ani de când se poartă discuții legate de preț, fezabilitate și planuri de abordare a construcției. După tot acest timp, autoritățile sunt optimiste: anul acesta este anul în care va începe din nou munca la acestă autostradă. Până la finalul acestui an, vom avea licitația pentru proiectare și execuție a tronsonului Târgu Neamț - Iași.

Dăm drumul la Târgu Neamț – Iași. Dacă obținem Acordul de Mediu, putem lansa achiziția chiar la finalul semestrului doi pentru proiectare și execuție. Buget există, iar contractul pentru studiul de fezabilitate va fi desuspendat, după ce a fost blocat de Curtea de Conturi”, au declarat autoritățile din Ministerul Transporturilor.  

Celelalte două tronsoane ale autostrăzii Moldova sunt Târgu Mureș – Ditrău și Ditrău - Târgu Neamț. Însă acest concept a fost intens dezbătut în ultimii ani. vechea conducere a Ministerului Transporturilor a propus un nou studiu de fezabilitate exact pentru tronsonul care ar trebui dat în lucru anul acesta, care are o lungime de 134 de kilometri, care va lega România de Republica Moldova. Până la finalizarea acestei autostrăzi, cei care au drumuri în zonă pot circula pe traseele DN 15B – DN 15 și DN 15 – DN 12C – DN 13B. aceste drumuri însă sunt permanent aglomerate, iar marii transportatori susțin că au nevoie de de drumuri mai eprformante pentru a-și face treaba bine. Astfel, Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni este soluția perfectă pentru traficul internațional de tranzit care se va desfășura între Coridoarele de Transport Pan-european IV și IX.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video