Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat joi, dupa ce a inspectat lucrarile de constructie ale Autostrazii Transilvania si ale variantei de ocolire Cluj Est, ca aceasta autostrada nu beneficiaza pana in 2013 inclusiv decat de bani de la bugetul de stat, precizeaza NewsIn.

Radu Berceanu a explicat ca initial finantarea acestei autostrazi a fost gandita prin credit furnizor, aceasta insemnand ca antreprenorul isi finanteaza lucrarile de constructie, ulterior plata facandu-se esalonat catre acesta.

Ministrul a mai precizat ca, desi contractul initial era gandit ca fiind de "constructie si finantare", in 2004 solutia s-a schimbat in "constructie si finalizare", ceea ce presupune ca plata lucrarilor sa fie facuta doar de la bugetul de stat.

"Santierele care sunt in lucru vor fi finalizate cu bani de la bugetul de stat si "mai departe o sa discutam cu cei de la Bechtel, dar si cu alte companii daca cei de la Bechtel nu sunt interesati de un parteneriat public privat", a mai precizat Berceanu.

 



Sursa

20 August 2010