Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Autostrada Transilvania nu va mai fi finanţată de bugetul de la stat

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 4979

Statul nu poate acoperi construcţia autostrăzii Transilvania din vistieria proprie. Aceasta nu va fi finalizată din resurse bugetare, ci printr-un parteneriat public privat sau prin concesiune. Declaraţia îi aparţine ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova.

Autostrada Transilvania nu va mai fi finanţată de bugetul de la statPotrivit ministrului Şova datoriile pe care le are de plătit statul român către firma americană Bechtel pentru De ce nu avem drumuri şi autostrăzi livrate la timp? Bătaie de joc pe şantierele din România. Firmele de construcţii care câştigă licitaţiile privind construcţia de drumuri nu dispun de ... lucrările la autostrada Transilvania ajung la valoarea de 46 milioane euro.

Autostrada Transilvania nu poate fi finalizată din resurse bugetare. Este mult prea scumpă, singura soluţie pe care o avem este cu parteneri externi pentru a o face în parteneriat public privat sau concesiune. Altă soluţie nu există. Dacă cineva poate găsi finanţare pentru concesiunea acestei autostrăzi există deschidere totală. Ea va fi luata şi dată în concesiune sau parteneriat public privat. Din datele bugetare pe cale le avem va fi dificil”, a declarat Dan Şova, citat de Agerpres.

Compania americană Bechtel lucrează în prezent pe tronsonul Suplacu de Barcău - Borş (64 km) şi a dat în folosire tronsonul de autostradă de 52 de km dintre Câmpia Turzii - Gilău.

Iniţial, autostrada Transilvania, între Braşov şi Borş, a fost câştigată prin licitaţie de americanii de la Bechtel. În august 2011, ministrul Transporturilor de atunci, Anca Boagiu anunţa că statul român este liber Drumurile neterminate înghit constant fonduri exorbitante. Soluţia guvernanţilor: alte proiecte, alte cheltuieli Cinci ani, patru miniştri ai Transporturilor, aceleaşi drumuri catastrofale. Proiectele noi sau chiar şi cele de modernizare sunt mai degrabă ... să scoată la licitaţie şase tronsoane din Autostrada Transilvania după întreruperea contractului cu Bechtel.

Cele şase tronsoane la care a renunţat Bechtel sunt:

  • Braşov-Făgăraş (53 km)
  • Făgăraş-Sighişoara (52 km)
  • Sighişoara-Ogra (56 km)
  • Ogra-Câmpia Turzii (36 km)
  • Cluj Vest-Mihăileşti (24 km)
  • Mihăileşti-Suplacu de Barcău (76 km)

Bechtel mai are de finalizat lucrările pe cele două tronsoanele Câmpia Turzii - Gilău şi Suplacu de Barcău - Borş, acestea însumând 118 kilometri.

 CITEȘTE ȘI:  Veşti bune: se va construi autostrada Comarnic-Braşov Procedura de atribuire a contractului de concesionare pentru realizarea autostrăzii Comarnic-Braşov a fost deblocată de Consiliul Naţional de ... Veşti bune, se va construi autostrada Comarnic-Braşov

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video