Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Averi din imobiliare: câţiva investitori vând mii de apartamente, în timp ce alţii pierd tot

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3229

Orice criză economică înseamnă un dezastru financiar pentru milioane de oameni, instituţii, ba chiar şi pentru ţări întregi. Totuşi, din acest peisaj sumbru, întotdeauna sunt câteva persoane care au de câştigat. Oameni care au anticipat prăbuşirea sau pur şi simplu persoane cu o bună capacitate de adaptare, în general oameni de afaceri dispuşi să rişte sume importante de bani pe pariuri contra curentului, cu scopul de a obţine averi fabuloase. România nu face o excepţie, iar câteva nume au devenit omniprezente pe piaţa imobiliară post-2008.

Averi din imobiliare: câţiva investitori vând mii de apartamente, în timp ce alţii pierd totÎn ultimii cinci ani, o mână de dezvoltatori imobiliari au reuşit să finalizeze un număr de aproape 20.000 de locuinţe. Cei mai mulţi dintre ei sunt români, chiar dacă preţurile mici şi apetitul de achiziţie mare a atras o mulţime de investitori străini către ţara noastră, în ultimii zece ani.

Piaţa aparţine celor care au înţeles că, acum, banii nu se mai fac peste noapte

Unul dintre 1.600 de apartamente noi, moderne şi accesibile ies pe piaţă, în primăvara lui 2014 Apartamente noi, moderne, la preţuri bune. Acestea sunt criteriile celor mai mulţi tineri activi, în căutarea unei locuinţe. Din fericire, ... cele mai mari proiecte construită după anii de criză, Militari Residence, a livrat pe piaţă 4.000 de apartamente. Construcţia ansamblului a început odată cu instalarea crizei imobiliare, dar cu toate acestea, au mai rămas la vânzare doar 10% din totalul locuinţelor construite, potrivit datelor companiei. Pentru Constantin Căpăţână şi Iulian Robu, dezvoltatorii ansamblului, criza imobiliară a reprezentat cu siguranţă o oportunitate.

Fraţii Negoiţă sunt deja bine cunoscuţi, pe piaţa imobiliară românească. Ansamblul Confort City este unul disputat, dar cu toate acestea, din cele 3.000 de locuinţe pe care complexul le-a adus pe piaţă, 2.600 au fost deja vândute, potrivit cifrelor furnizate de dezvoltator. Construcţia ansamblului a început în anul dinaintea crizei şi, pentru a se adapta pieţei, au fost necesare mai multe modificări. S-a renunţat la construcţia mallului din interiorul ansamblului, blocurile au fost recompartimentate iar preţurile au scăzut drastic.

Pentru a avea afaceri rentabile, companiile preferă Bucureştiul şi periferia capitalei

Un alt proiect controversat este Greenfield, dezvoltat de compania Impact. Dincolo de schimbări de conducere şi discuţii despre insolvenţă, în Greenfield s-au construit cinci cartiere şi un total de 2.800 de locuinţe. Din acestea, dezvoltatorul susţine că a vândut aproape 2.600 de locuinţe şi se anunţă deja planuri de extindere ale proiectului. Compania plănuieşte să se concentreze exclusiv asupra dezvoltării din Bucureşti, prin vânzarea terenurilor şi apartamentelor pe care le deţine în Oradea, Constanţa şi Ploieşti.

Compania piteşteană Conarg Real Estate a adus pe piaţă un alt proiect de referinţă, pentru perioada de după criză. Complexul Răsărit de Soare a livrat 1.600 de apartamente în Bucureşti, dintre care 1.500 s-au vândut deja. Apartamentele, construite în perioada de criză, s-au vândut aproape în totalitate prin creditele Prima Casă.

Printre străinii care Popeşti-Leordeni, zona care nu sta pe loc nici în timpul crizei Fără a ţine cont de condiţiile economice, proiectele imobiliare au continuat să se ridice în Popeşti-Leordeni. Zona s-a dezvoltat puternic ... s-au încumetat să construiască ansambluri rezidenţiale de anvergură, în România post-2008, se află turcii de la Opus Land Development. Aceştia au construit 1.250 de case şi apartamente la periferia capitalei, în Ștefăneştii de Jos, dintre care declară că au mai rămas mai puţin de 100 de vânzare. De fapt, potrivit declaraţiilor companiei, multe locuinţe au fost vândute off-plan, un lucru foarte rar întâlnit în perioada de criză.

Toţi aceşti dezvoltatori şi-au concentrat activitatea în mod covârşitor în capitală şi la periferia acesteia. Totuşi, a existat un număr de investitori care au ales oraşele mari din provincie pentru dezvoltarea proiectelor lor. În general, este vorba despre ansambluri mai mici, dar există şi excepţii. Avantgarden 3 Braşov, dezvoltat de Simon Maurer, este una dintre ele. Ansamblul are 1.444 locuinţe cumpărate integral, ba chiar există o listă de aproape 300 de clienţi care au ales să antecontracteze locuinţele din următoarele etape ale ansamblului, potrivit datelor dezvoltatorului.

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune oferte se găsesc în zonele cele mai intens construite Atunci când vor să se mute într-un bloc nou, clienţii caută în special zonele care îi avatajează. Unii preferă locurile ... Cele mai bune oferte se găsesc în zonele cele mai intens construite

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video