Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Băncile au nevoie de bani, pentru a vinde proprietăţile executate

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3703

Proprietăţile executate silit nu au intrat niciodată în interesul persoanelor fizice. Ideea de a cumpăra de la nişte proprietari aruncaţi în stradă de bancă nu este una dintre cele mai tentante. De cealaltă parte însă, investitorii nu au ratat oportunitatea oferită de sistem şi au cumpărat fără ezitare. Aşa s-a ajuns în situaţia în care este din ce în ce mai greu de ales o proprietate bună, din lista celor executate silit. Acum, specialiştii fac apel către bănci pentru a schimba procesul de vânzare, în cazul proprietăţilor executate silit.

Băncile au nevoie de bani, pentru a vinde proprietăţile executateProprietăţile executate silit se împart în două categorii: cele la cheie şi cele pe care banca a pus sechestru înainte ca lucrările de construcţie să fie terminate. De multe ori, chiar şi clădirile oferite la cheie arată jalnic, proprietarii încercând să se răzbune pe bancă prin distrugerea imobilului.

„În momentul în care văd că nu au de ales şi că trebuie să îşi lase proprietatea pe mâna băncilor către care nu au mai putut plăti ratele, proprietarii au reacţii din cele mai diverse. Unii Apartamente şi case ieftine, dar nu pentru oricine. Uşile licitaţiilor publice sunt închise unor categorii de clienţi Apartamentele executate silit reprezintă, pentru unii clienţi, o oportunitate unică de a cumpăra o proprietate bună la un preţ avantajos. Totuşi, nu ... înţeleg situaţia şi pleacă fără să lupte, dar alţii ocupă abuziv clădirea sau o vandalizează, făcând-o astfel greu de revândut”, au declarat pentru IMOPEDIA.ro specialiştii firmei de recuperare creanţe Kodrin.

Investitorii interesaţi de licitaţiile pentru clădirile executate silit au însă aceleaşi pretenţii de calitate pe care le-ar avea şi în cazul unei tranzacţii tipice. În momentul în care clădirea are daune grave, atunci preţul ei ar trebui să reflecte acest lucru şi să se vândă considerabil sub media pieţei. Băncile însă nu îşi permit acest lucru, pentru că trebuie să recupereze cât mai mult din suma împrumutată proprietarului datornic. Se ajunge astfel la un cerc vicios, în care unele proprietăţi sunt imposibil de vândut.

„Proprietăţile care aduc valoare pentru noul client s-au cumpărat până acum. Băncile au rămas acum cu un stoc format din terenuri, structuri neterminate şi alte proprietăţi care nu aduc venituri”, este de părere Attila Peli, reprezentant Jones Lang LaSalle.

Băncile ar putea să câştige mai mult, dacă ar fi interesate să lucreze cu specialişti din exterior

Acest lucru conturează un drum închis pentru bănci, în condiţiile în care acestea nu sunt dispuse Executarea silită nu înseamnă neapărat stingerea datoriei către bancă. Clienţii pot rămâne în continuare datori Chiar dacă lumea este reticentă, din cauza scăderii veniturilor, românii doresc în continuare să se împrumute. Peste 30.000 ... să îşi schimbe modalitatea de gândire referitor la proprietăţile executate silit. Pentru a le vinde, spun voci din piaţă, ar trebui să se investească în ele. Iar dacă instituţiile financiare nu vor să facă acest lucru, atunci ar putea să contracteze firme specializate, cu care să împartă apoi profitul.

„Un volum important de clădiri executate silit ar avea nevoie acum de investiţii suplimentare pentru a fi repoziţionate, în cel mai bun caz, sau revândute. Băncile văd acest lucru ca pe un nou pericol financiar, pentru că şi-ar mări expunerea. Decizia de a păstra aceste proprietăţi in-house, fără să apeleze la experţi externi care să le gestioneze proprietăţilor, este o greşeală. O investiţie minimă poate creşte valoarea proprietăţii, ceea ce duce automat la creşterea sumelor încasate. Ar fi o situaţie de tip win-win”, arată Gijs Klomp, managing director al JLL.

Numărul proprietăţilor executate silit a crescut puternic anul trecut, comparativ cu anul anterior. Explicaţia stă în faptul că procedurile de faliment începute odată cu instalarea crizei economice s-au finalizat în număr mare. Din acest motiv, şi preţurile au fost mai mici decât în anii anteriori.

CITEŞTE ŞI: Cum şi cine poate cumpăra o locuinţă executată silit? Proprietăţile executate silit sunt deosebit de atractive, chiar şi într-o perioadă în care activitatea de pe piaţa imobiliară este ... Cum şi cine poate cumpăra o locuinţă executată silit?

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video