Magdalena Kohuth (88 de ani), proprietara unei garsoniere-ghetou din Bucureşti, a reuşit să deturneze o armată de escroci imobiliari, în frunte cu o judecătoare din Dâmboviţa.

24500-1.jpgO grupare de escroci imobiliari care trăiau „pe picior mare", de mai mulţi ani, în Târgovişte a fost oprită din acţiunile ilegale cu ajutorul unei bătrâne de 88 de ani din Drumul Taberei. Clanul de mafioţi, din care făceau parte judecătoarea Florica Mihalcea de la Judecătoria Răcari (Dâmboviţa), împreună cu grefiera Florentina Alexandru, de la aceeaşi instanţă de judecată, Elena Daniela Petrea, avocat în cadrul baroului Dâmboviţa, şi Mirela Dorina Butiseacă, din comuna Joiţa, judeţul Giurgiu, este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că a furat mai multe proprietăţi imobiliare prin intermediul unor dosare fictive. Afacerile s-au înfundat când în joc s-a aruncat ca miză o garsonieră din Drumul Taberei, de 30 de metri pătraţi, deţinută de Magdalena Kohuth, o bătrânică de 88 de ani, rămasă singură pe lume.

Răpită şi forţată să semneze

De mai bine de zece ani, femeia este jucată ca o minge de ping-pong între diverşi şarlatani care  încearcă să pună mâna pe casa ei. Totul a început cu un contract de întreţinere semnat între ea şi un vecin, Toma Brescan, cel care voia iniţial să devină proprietarul locuinţei, în schimbul îngrijirii doamnei Kohuth până la moarte.

Casa a devenit o tentaţie şi pentru alţii, în 2009, atunci când s-a arătat interesată de casă şi Mirela Butiseacă, aparent o simplă vânzătoare în Piaţa Gorjului, care figurează cu domiciliul în comuna Joiţa, din Giurgiu.  Aparent, pentru că la mijloc persoana care trăgea sforile era chiar un magistrat din Târgovişte care falsifica acte pentru a favoriza diverse persoane în afaceri imobiliare. Aceştia au pus la cale un plan prin care s-o convingă pe bătrână să semneze un nou contract de întreţinere. Şi au răpit-o, spun vecinii, în 2009, atunci când bătrânica a fost dusă cu forţa în comuna Joiţa, satul natal al uneia dintre escroace, şi pusă să semneze actul.

Zis şi făcut. Tot vecinii au fost cei care au alertat Poliţia, însă, în timpul verificărilor, doamna Kohuth revenise acasă şi le-a declarat că „nu cunoaşte numele familiei care vine de două ori pe săptămână la ea şi îi aduce mâncare, însă intenţionează să semneze un contract de întreţinere cu ei", se arată într-o adresă făcută de Primăria Sectorului 6 către Judecătoria aceluiaşi sector. Nici în ziua de astăzi bătrânica nu ştie cine sunt oamenii care au forţat-o să semneze actele, însă nici nu-i duşmăneşte. „M-au dus acolo ca să mă tundă şi să-mi dea de mâncare. Nu ştiu eu cum îi cheamă, dar nu mi-au făcut rău", ne-a spus doamna Kohuth.

Fără a avea vreo competenţă în a judeca o acţiune imobiliară reală, judecătoarea a dat o sentinţă  civilă în 2009, definitivă şi irevocabilă, prin care s-a constatat actul de vânzare-cumpărare a imobilului către Mirela Butiseacă, vânzătoarea de fructe. Toma Brescan, pensionarul care spera să ajungă în posesia garsonierei, a reclamat falsul magistratei atât la Consiliul Superior al Magistraturii, cât şi la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), iar atunci a explodat buba. CSM a constatat că actul avizat de judecătoarea Florica Mihalcea este fals, iar corpul de control al MAI a descoperit mai multe dosare „fabricate" şi a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie din Ploieşti.

Lotul de escroci, anchetat la Bucureşti

„Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea din funcţie a judecătoarei, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa de către procurori, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată, de fals intelectual şi uz de fals în formă continuată". De asemenea, grefiera implicată în acest dosar a fost suspendată şi ea din funcţie, printr-o decizie a Curţii de Apel Ploieşti. În prezent, dosarul în care se judecă acuzaţiile aduse celor patru inculpaţi se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti.

Dorind să intabuleze garsoniera, ca s-o poată vinde, Mirela Butiseacă a fost refuzată de către Oficiul de Cadastru şi i s-a dat interdicţie de înstrăinare după sesizarea falsului dat de către judecătoare.

"M-au dus acolo ca să mă tundă şi să-mi dea de mâncare. Nu ştiu eu cum îi cheamă, dar nu mi-au făcut rău.''
Magdalena Kohuth pensionară

O casă ca o bombă

Garsoniera pentru care se bat de atâţia ani escrocii imobiliari, şi în care trăieşte în prezent Magdalena Kohuth, arată ca o ghenă dezafectată. Cei 30 de metri pătraţi în care se învârteşte zilnic bătrânica sunt ocupaţi de gunoaie, şoareci şi păduchi. Pentru că nimeni nu se mai interesează de ea, bătrânica îşi petrece timpul în compania unor căţeluşi pe care îi "cazează" alături de ea.

Are amintiri frumoase despre trecutul ei şi despre perioada în care ajuta oamenii. Din păcate, gesturile nu i s-au întors. „Am fost asistentă medicală şi am avut grijă de mulţi, acum m-au abandonat toţi", povesteşte doamna Kohuth. Vecinii sunt cei mai disperaţi din cauza situaţiei ei, şi nu că le-ar păsa de ea, ci din cauza mirosului pestilenţial care iese dincolo de uşa metalică care ascunde iadul în care trăieşte zilnic femeia.

Fabrică de dosare la Răcari

Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis în judecată la începutul anului grupul condus de judecătoarea Mihalcea, cea acuzată că a inventat dosare civile şi a dat hotărâri judecătoreşti false pentru ca anumite persoane apropiate anturajului ei să se aleagă cu locuinţe sau cu terenuri. Persoanele prejudiciate s-au constituit părţi civile cu sumele de 300.000 de euro şi 30.000 de lei.

Mai mult, s-a stabilit că magistratul nu a făcut niciodată cercetări judecătoreşti şi dezbateri cu părţile, şi că, de asemenea, aceasta a schimbat termenele de judecată pentru ca dosarele să ajungă la completul condus de ea.

Prin această metodă, reclamanţilor li s-a încălcat dreptul la un proces echitabil. Asta susţine şi un poliţist de la Secţia 21 din Bucureşti că a păţit la Judecătoria din Răcari. Un alt magistrat de-aici i-a înstrăinat un teren de 12.000 de metri pătraţi pe care îl deţinea în Dâmboviţa. „Au formulat acte false prin care m-am trezit exproprietărit. Am renunţat să mă mai lupt pentru acel pământ. Mi-e scârbă să mai calc în locul acela plin de corupţi", ne-a precizat poliţistul.

 

Sursa

25 April 2012