Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Banca Mondială se pregăteşte pentru un nou val de criză economică

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3457

Turbulenţele din Zona euro au potenţialul de a declanşa o nouă criză financiară, iar lumea trebuie să se pregătească pentru acest lucru. Aceasta este poziţia oficială a Băncii Mondiale, care, pentru a atenua impactul unui nou val de recesiune, a redus drastic prognoza de creştere economică globală.

sursa: oradecluj.oradestiri.roBanca Mondială a redus prognoza de creştere economică globală pentru acest an de la 3,6% la 2,5%, cea mai drastică revizuire din ultimii trei ani. O măsură necesară, subliniază specialiştii Băncii Mondiale, în contextul în care pieţele emergente au evoluţii economice foarte încete, iar intrarea într-un nou val de criză nu va face decât să agraveze această realitate. Dar chiar şi aşa, oficialii Băncii Mondiale rămân sceptici în faţa a ce urmează.

„Chiar şi aceste cifre mult mai slabe sunt foarte nesigure. Declinul din Europa şi creşterea mai slabă de pe pieţele emergente generează riscul ca cele două evoluţii să se antreneze reciproc, rezultând într-un deznodământ şi mai negativ”, avertizează Banca Mondială în raportul Perspective Economice Globale prezentat recent.

În China investiţiile străine directe au scăzut în ultima lună a anului trecut. Este cel mai accentuat ritm din iulie 2009, arată autorităţile chineze. Este un clar că economiile emergente ar trebui să se pregătească pentru vremuri grele, consideră oficialii Băncii Mondiale.

Oficialii Băncii Mondiale sunt optimişti în legătură cu viitorul crizei datoriilor de stat din Zona euro. Reprezentanţii instituţiei financiare prognozează o creştere economică ce va reuşi să rezolve această problemă care macină unele state europene. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, consecinţele vor fi alarmante.

„În cazul unui eşec, condiţiile economice din cele mai afectate trei sau patru state se vor deteriora semnificativ, iar pieţele de capital vor îngheţa, criza urmând să fie mai îndelungată şi mai profundă decât cea din 2008-2009, fără să "cruţe" nicio ţară”, consideră Justin Lin, economistul şef al BM, citat de Bloomberg.

Economia globală a crescut anul trecut cu 2,7%, după un avans de 4,1% în 2010 şi o contracţie de 2,3% în 2009, potrivit estimărilor BM.

CITEŞTE ŞI 2012 va fi mai dificil decât 2011. Europa are multe de făcut pentru depăşirea crizei, dar euro este stabil La aniversarea a zece ani de existenţă a monedei euro, liderii europeni au consolidat ideea că moneda este cât se poate de solidă şi va trece ... 2012 va fi mai dificil decât 2011. Europa are multe de făcut pentru depăşirea crizei, dar euro este stabil

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video